Poslední dvojkolo sehrála děvčata na domácí palubovce v hale v Podhorské ulici a hladce si poradila s týmy Strakonic a Benešova.

Bižuterie Jablonec – BK Strakonice
81:37 (26:5, 46:9, 67:30)

Jablonecké hráčky měly celý zápas pevně v rukou a o své vysoké výhře rozhodly již v prvním poločase, kdy uplatnily svoji rychlost a výškovou převahu. Začátek se povedl zejména Kristýně Herinkové, která díky svým doskokům dala úvodní tři koše. Doskok jabloneckých hráček byl při zakládání rychlých protiútoků a zejména výkon v první polovině zápasu  výborný.Vedli od začátku až dokonce, takže si v klidu mohla zahrát celá lavička a zápas si mohla děvčata užít.

Sestava a body: Herinková 15, Patočková 14, Fiedlerová 12, Dolenská 9, T. Ješkeová a Kerhartová 8, K. Ješkeová 7, Němcová 6, Drahoňovská 2, Divišová a Patrmanová.

Bižuterie Jablonec – BC Benešov
84:32 (24:6, 43:12, 62:26)

Předchozí zápas v Benešově byl velice vyrovnaný (Bižu vyhrála 56:53), a tak trenérka nenechala nic náhodě a naordinovala svému týmu pres po celém hřišti a vyplatilo se to. Děvčata soupeřky doslova uběhala. To co se povedlo Herinkové v sobotu, tak v neděli dokázala Kristýna Ješkeová, dala úvodní body zápasu. Opět hráčky Jablonce hrály výborně, měly skvělý doskok, dobře si nahrávaly a opět byl jejich hlavní zbraní rychlý protiútok. Jediný mínus byly někdy až nesmyslné fauly, ale vývoj zápasu to neovlivnilo.

Sestava a body: Fiedlerová 14, Patočková 13, K. Ješkeová 12, Herinková 10, Dolenská 8, Drahoňovská 7, Němcová, T. Ješkeová a Kerhartová 6, Patrmanová 2, Divišová.

„Za tyto dva  zápasy bych chtěla holkám moc poděkovat, protože takhle vyrovnaný výkon během celého zápasu ještě nikdy nepředvedly a mě to moc potěšilo. Za letošní rok udělaly ohromný pokrok, dřina na trénincích se vyplatila a díky těmto skvěle zahraným zápasům jsme si vybojovali druhé místo,“ zhodnotila svůj tým trenérka.

„Nyní nás čeká až na konci května znova kvalifikace o ligu starších žákyň a mladší hráčky budou hrát i kvalifikaci o ligu mladších žákyň. Sice nám odejdou některé opory k dorostenkám, ale i tak doufám, že dokážeme ligy vybojovat,“ nastínila program pro naděje Bižuterie trenérka Jitka Wirsigová mladší. (lj)