O příštím víkendu začínají házenkářské soutěže. A kdo je sleduje, tak může říct „dobří holubi se vracejí ". Dresy jabloneckých hráčů Elektro Pragy Jablonec s čísly osm, deset, devatenáct či osmnáct budou mít opět své tradiční nositele.

Jaro musí být lepší

Není třeba zbytečně rozvádět skutečnost, že podzimní část II. házenkářské ligy mužů Pragovákům jaksi příliš nevyšla. Pro informovanost jejich příznivců je třeba konstatovat, že zdravé jádro v týmu, které se postaralo v posledních dvou podzimních kolech o zisk čtyř bodů, zabralo také v zimní přípravě a nakonec i v přípravě herní. Té nebylo příliš, ale třetí místo v Ústí nad Labem na mezinárodním turnaji a druhé místo v Bělé pod Bezdězem jim dává vcelku solidní vysvědčení.

Na obou turnajích se totiž utkali s kvalitními soupeři a sehráli osm, byť zkrácených utkání. Čtyři z nich vyhráli, třikrát prohráli a jednou remizovali. Takové výsledky už svědčí o mnohém.

Navíc ochotu pomoci v poměrně kritické situaci splnili ti, kteří ji již během podzimu slibovali.

Trenér má posily

Trenér Dědeček tak může na jarní část II. ligy počítat se Standou Svobodou. Ten po ukončení kariéry v Jablonci přestoupil ještě do Železného Brodu, kde na podzim nastřílel ve čtyřech utkáních dvacet devět branek. Nyní přichází na hostování a pustil se do přípravy, jako snad nikdy předtím. Podobně lze hovořit i o Tomáši Hánovi. Ten bude přednostně trénovat a hrát ve svém mateřském oddíle v Jablonci. Oželel tím možnost startu v extralize a bude na jaře hostovat pouze v některých volných termínech v I. lize za Jičín B.

Do třetice se konečně vrátí uzdravený Jirka Novotný, který na podzim odehrál pouhých deset minut úvodního utkání na Praze 4. Se stejným soupeřem se tak má šanci utkat také v prvním jarním kole na domácí palubovce. Naproti tomu se proslýchá, že házenkářskou kariéru ukončil Ondra Heinl. Všichni ovšem věří, že je to jenom na přechodnou dobu. Jaro bude dlouhé a on má stále dveře otevřené k návratu.

Ve stejném termínu zahajují druholigovou soutěž i starší dorostenci. U nich nenastaly žádné změny v kádru. Jejich tréninková docházka je poněkud horší než u mužů, a to je dost varující. V zahajovacím jarním kole mají jak muži, tak i dorostenci kvalitní soupeře se zvučnou tradicí.

Zejména muži mají Praze 4 co odvádět na podzim od nich dostali nakládačku. Soupeř je ale nejzkušenějším v soutěži a jejím nejčastějším vítězem v posledních deseti letech.