Ve Valteřicích hořel dům.Ve Valteřicích hořel dům.Zdroj: HZS Libereckého krajePožár byl ohlášený v 7:30 hodin ráno. Na místě zasahovalo sedm jednotek požární ochrany. Hasiči objekt odpojili od elektrické energie a také zajišťovali usměrňování dopravy. Kvůli zásahu byl jeden jízdní pruh na silnici u domu neprůjezdný.

„Hasiči provedli průzkum objektu a zjistili, že v domě v době požáru nikdo nebyl. Lokalizace byla na operační středisko nahlášena v 8:22. Poté probíhala likvidace požáru ve střešní konstrukci. Byl vyhlášen 2. stupeň požárního poplachu,“ uvedli zástupci Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje.

Po lokalizaci požáru začal velitel zásahu jednotky v místě postupně redukovat. Likvidace byla ohlášena v 8:59 hodin. Příčina vzniku požáru a výše škody je předmětem dalšího vyšetřování. Výše škody na poškozené střeše a podkrovním pokoji se vyšplhala na 700 tisíc korun. 

Požár a jeho následky v Roprachticích na Semilsku.
FOTO: Do Roprachtic spěchali hasiči. Plameny tam pohltily střechu rodinného domu

V pátek 19. května ráno zasahovali hasiči také v Roprachticích, kde plameny pohltily střechu rodinného domu. Na likvidaci požáru nasadili tři vodní proudy a hasicí zařízení CCS Cobra. Škoda, kterou oheň napáchal, je předběžně stanovená na více než 1 milion korun. Příčina vzniku požáru zůstává předmětem vyšetřování.