Vytvořily spolu s maminkou oázu pohody na vysoké úrovni s výhledem od Královky na Jablonec. „Klid pro ubytované byla naše priorita,“ zdůraznila mladá žena. Snesla proto v jednu dobu velkou vlnu kritiky některých novinářů, že její hotel je „only adult“. Ale právě proto jej někteří turisté vyhledávají.

Dnes je za své rozhodnutí a vytrvání moc ráda. Třeba právě proto tu před nedávnem měly soustředění adeptky na titul nejkrásnější dívka, finalistky MISS.

Služby spojené s gastronomií Aničku bavily odmala, i studium: „Jen jsem nečekala, že se škola a mé představy tak moc liší od skutečnosti.“ Nejsložitější podle ní je práce s lidmi, ta dokáže přivést k slzám i totálně rozladit. Míní tím některý personál. „Lidem věříte, společně tvoříte, ale oni jsou schopni vás podvést,“ posteskla si na některé neblahé zkušenosti. Fajnových pracantů si proto o to více váží.

Práce v hotelu nemá ale úřední hodiny, proto se naučila pořádně dobíjet baterky a relaxovat. „Je to ale většinou z hor na hory. Miluji přírodu a chození po horách. Půjčuji si od kamarádky i koně a doprovází mne můj pes. Ticho, klid a srovnání myšlenek.“

Anička má ještě jednu lásku, a tou je vaření. Tedy ne ledajaké vaření. Připravuje Naivní marmelády, ke kterým získala i možnost používat označení Regionální produkt Libereckého kraje. „Je to velký závazek. Jsme na to ale velmi hrdí.“ A jakou si můžete vybrat? Vedle těch klasických tu ochutnáte nově třeba i jahody s rozmarýnem. Aktuálně bez cukru pak borůvky s banánem a chystají přípravu borůvek s vánočním kořením, čokoládou. „Nebo borůvky s irskou Tullamore,“ brnká na chuťové pohárky hoteliérka