Tanvaldské slavnosti
KDY: Pátek 11. září - neděle 13. září
KDE: Areál kempu Tanvaldský špičák
ZA KOLIK: Zdarma

Město Tanvald připravilo řemeslný jarmark s místními výrobci a prodejci, stánky s občerstvením, akce pro děti, ke všemu bude hrát živá hudba. V sobotu jsou na programu jízdy vyhlídkovým vláčkem od 9 hodin, celý den vás pak budou bavit různá taneční vystoupení, divadelní představení pro děti a kapely. Vystoupí například děti ze ZUŠ Tanvald, rocková skupina Těsně vedle, dámská kapela Lady Birds, skupina Kontakt a kapela Makule. Navíc je pro vás připraven ohňostroj ve 20.30. V neděli si zase přijďte zasportovat, budou pro vás připraveny závody na horských kolech pro všechny věkové kategorie. Uskuteční se však také přednášky místních spolků a významných sportovních osobností.

Dny evropského dědictví 
KDY: sobota 12. září od 9 hodin
KDE: Jablonec nad Nisou
ZA KOLIK: Zdarma

Dny evropského dědictví otevřou i tento rok jablonecké památky. Navštívit je můžete v sobotu 12. září, a to zcela zdarma. Nahlédnete do míst, která jsou běžně nepřístupná, dozvíte se zajímavosti z historie města, svezete se retro autobusem tzv. čabajkou neboli harmonikou a na památku si odnesete medaili vyraženou speciálně jen pro tento den. Děti určitě vezměte s sebou! Pro ně je uzpůsobena rodinná trasa s odměnou na konci.

Krausberry
KDY: Sobota 12. září od 20.00 hodin
KDE: Klub Na Rampě, Jablonec nad Nisou
ZA KOLIK: 280/330 Kč

V jabloneckém klubu Na Rampě zazní v sobotu večer Rhythm'n'blues kultovního hanspaulského seskupení Krausberry. Vstupenky na místě stojí 330 korun, v předprodeji je možné je sehnat za 280 korun. Předprodej na baru probíhá od 18 hodin v pátek, sobotu a ve dnech, kdy je v programu klubu uvedena akce. Online předprodej běží na www.evstupenka.cz.

Rychnovská fošna 
KDY: Sobota 12. září od 10 hodin
KDE: Nové koupaliště, Rychnov
ZA KOLIK: Zdarma

Jste soutěživí? Chcete si užít srandu a kopec zábavy? Přijďte 12. září do Rychnova u Jablonce nad Nisou na Nové koupaliště. Proběhnou soutěže v přejezdu po fošně přes koupaliště a k tomu zahrají kapely Primitives Group, Inaction a Infinity. Občerstvení i parkování zajištěno.

Bohemia Universal Band
KDY: Neděle 13. září od 15 hodin
KDE: Letní scéna Eurocentra, Jablonec nad Nisou
ZA KOLIK: 10 Kč

Promenádní koncert tanečního orchestru. Letní scéna Eurocentra se rozezní českými hity 50.–80. let.

Jablečná slavnost 
KDY: Sobota 12. září od 10 hodin
KDE: Městské muzeum v Žel. Brodě, národopisná expozice Běliště
ZA KOLIK: Zdarma

Soutěže o nejlepší jablečné pochutiny pořádá RC Andílek Železný Brod v rámci akce Skleněné městečko. Chybět nebude bohatý doprovodný program, jako divadlo, workshop, afro tance, taneční improvizace a živá hudba.

Zpátky v čase
KDY: Neděle 13. září od 10:30 hodin
KDE: Městské muzeum v Žel. Brodě, národopisná expozice Běliště
ZA KOLIK: Zdarma

Vydejte se se spolkem Trávnice Železný Brod do starých časů. Čekají vás ukázky dobových řemesel, dřevěný bagr, sranda kolo štěstí nebo rybolov.