Válka je vůl
KDY: od pátku 18. března
KDE: Městská galerie MY

Výtvarníci Jablonecka a Liberecka proti násilí. Dobrovolné vstupné vybrané během konání výstavy bude věnováno na humanitární účely spojené s ukrajinským konfliktem. Organizátoři podpoří Klášter Hejnice, který se stal útočištěm válečných uprchlíků. 

Volky nevolky válka
KDY: Pátek 18. března od 17.30 hodin 
KDE: Dům česko-německého porozumění 

Debata ke konfliktu na Ukrajině s Janem Šolcem, bývalým federálním poslancem za Jablonec a Liberec, předsedou jeho branného podvýboru a poradcem Václava Havla. 

Princova cesta přes hory a města
KDY: Sobota 19. března od 10 hodin 
KDE: DDM Vikýř 
ZA KOLIK: DDM Vikýř

2. ročník štafetového závodu Sobotní běh s princem na zádech. Uskuteční se při příležitosti konání závodu Birkebeinerrennet v Norsku, dálkového běhu na 54 km, který se vždy pořádá na počest dávné události záchrany malého norského prince během přes hory. V této verzi běhu bude možnost zdolání celkové vzdálenosti 54 km formou štafetového běhu účastníků a zkusíme tak v nejvíce 10 úsecích o délce 5,4 km donést "našeho prince" na zádech do bezpečí - do cíle. Druh pohybu: běh, běžky nebo chůze pěšky. 

Schodiště – Kupředu Tour 2022
KDY: Sobota 19. března od 20 hodin 
KDE: Klub Na Rampě
ZA KOLIK: 250 - 300 Kč

Ex-Nahoru po schodišti dolů band kombinuje žhavé novinky a staré pecky. Sil a chuti je v kapele víc než kdy dřív, sedmihlavá smečka střílí od boku jednu pecku za druhou, mladé publikum v předních liniích hledišť si s pamětníky s chutí zatančí na novinky (Nebudu, Stařena) i na prověřené jistoty jako Beze vší poezie, Karty jsou rozdaný, Dokonalá kost, Ve čtyři ráno nebo Pytlíky ČSA. Schodiště nestačí slyšet, musí se i vidět. 

Jak koťátko zapomnělo mňoukat 
KDY: Neděle 20. března od 16 hodin
KDE: Klub Na Rampě
ZA KOLIK: 60 korun

Máma kočka se chystá na celý den pryč. Naučí kotě, jak si říci o mlíčko. Kotě nedává pozor tak to zapomene. Když dostane hlad volá na hospodyňku a chce mlíčko. Hospodyňka kotěti mlíčko nedá, protože zapomnělo mňoukat. Kotě pláče, naříká. Kohoutek, pejsek, slepička, husa i kravička mu radí, ale špatně… Maňáskovou pohádku zahraje Divadlo Úsměv Ludmily Frištenské a Jitky Veselé. 

Karneval s Andílkem
KDY: Sobota 19. března od 19 hodin
KDE: Sokolovna, Železný Brod

RC Andílek Železný Brod zve nejen děti na akci plnou soutěží a her do Železnobrodské sokolovny. 

Tři sestry
KDY: Pátek 18. března od 20 hodin 
KDE: Klub Woko, Turnov
ZA KOLIK: 490 korun

Tři sestry se ojedinělým VINYL TOUR vrací ke svým pub-punkovým kořenům. Zazní pouze a výhradně skladby z prvních tří LP desek: Na kovárně to je nářez (1990), Alkáč je největší kocour aneb několik písní o lásce (1991) a Švédská trojka (1993). Fanoušci se mohou těšit nejen na písně známé a časem prověřené, ale i na skladby, které ještě na koncertech nikdy neslyšeli.