SPS Janáček – Děkujeme!
KDY: Pátek 19. listopadu od 19 hodin
KDE: Městské divaldo, Jablonec
ZA KOLIK: 200 korun

V první části vystoupí hosté koncertu: Marc Antoine Charpentier - Prelude z Te Deum Georg Friedrich Händel - Aria ,,Let the bright Seraphim", Sólo zpívá Tereza Mátlová, sólistka opery Národního divadla v Praze za doprovodu Josefa Kšici a Josefa Zámečníka, Antonín Dvořák: Rusalka – árie Rusalky , árie vodníka a sbor Květiny bílé po cestě, Smíšený pěvecká sbor Janáček, Sóla zpívají sólisté opery Národního divadla Tereza Mátlová a Jaroslav Patočka. Na klavír doprovází Bohuslav Lédl. Druhá část: Jiří Pavlica - Missa Brevis Pastoralis v provedení s orchestrem Miroslava Halamy. Sólisté: Dana Zahrádková a Josef Stašík, Jaroslav Patočka. Koncert pořádá SPS Janáček a statutární město Jablonec nad Nisou.

Dva nahatý chlapi
KDY: Sobota 20. listopadu od 16 hodin
KDE: Městské divadlo, Jablonec
ZA KOLIK: 300 až 400 korun

Bláznivá komedie kontroverzního francouzského autora, která v současné době slaví v Paříži velké úspěchy. Seriozní advokát, věrný manžel a otec dvou dětí, se jednoho dne probudí nahý v posteli se svým kolegou z práce. Ani jeden netuší, jak se do této situace dostali, manželka jednoho z nich však vymyslí způsob, jak zjistit pravdu. Ale ta je, jak se nakonec ukáže opravdové pravdě hodně vzdálená. Hrají: Martin Zounar, Martina Randová, Martin Kraus, Daniela Šinkorová.

Předvánoční víkend Křišťálového údolí
KDY: Sobota 20. listopadu a neděle 21. listopadu od 9 do 18 hodin
KDE: Muzeum skla a bižuterie, Jablonec
ZA KOLIK: zdarma

Volný vstup do expozic, tvůrčí dílna s výrobou vánočních ozdob z korálků. V předstihu si tak lze vyrobit vlastní dekoraci na stromeček a pro dotvoření předvánoční atmosféry máme nachystánu další specialitku. V muzejním dvoře si každý návštěvník může nechat vypískovat vlastní motiv na sklenici, do které si na stejném místě nechá nalít muzejní vánoční svařák. V sobotu od 15 hodin přijde zazpívat i dětský pěvecký sbor Skřivánek. Připravena je také Jablonecká stezka předvánočním Křišťálovým údolím.

Za gepardy do Somalilandu
KDY: Neděle 21. listopadu od 20 hodin
KDE: Klub Na Rampě, Jablonec
ZA KOLIK: dobrovolné vstupné

Veterinářka Zoo Liberec a zároveň členka neziskové organizace Veterináři bez hranic (VSF) Bára Čajánková, která ve svém volném čase cestuje a pomáhá v záchranných centrech v Africe, povypráví o své cestě do chudého Somalilandu, kde se starala o upytlačené a zkonfiskované gepardy.

Měla babka čtyři jabka
KDY: Neděle 21. listopadu od 15 hodin
KDE: Městské divadlo
ZA KOLIK: 50 korun

Pohádka je určena pro nejmenší diváky. V každém jablíčku je skryta jedna pohádka. Nevěříte? Tak počítejte s námi: „O koblížkovi“, „O dědečkovi a kožíšku“, „O zlé koze“, „O velké řepě“. Tyto čtyři pohádky tvoří díky vtipné propojovací lince, tedy hře na babky a dědky, hravý celek, který malé diváky vtáhne do pohádkového děje. Nechybí ani melodické, notoricky známé, dětské písně a velké loutky zvířátek.