Vodopády Jedlové v Josefově Dole
KDY: Celoročně
KDE: Josefův Důl

Vydejte se k vodopádům do Josefova Dolu. Po příjezdu na vlakové nádraží Josefův Důl se mohou turisté vydat po modré turistické značce ke vstupu do přírodní rezervace, k Lesní bráně, a napojit se na naučnou stezku Jedlový důl. Zde se již budou objevovat první vodopády na říčce Jedlová. Stezka stoupá souběžně s říčním korytem okolo Dolního vodopádu pod Pekelnými skalami, přes Pekelný vodopád až ke krásným vodopádům Jedlová. V romantické lesní rokli je možné procvičit mozkové závity na naučné stezce. Na jejím konci se pak turisté mohou otočit a vrátit se stejnou cestou zpět, anebo zabočit prudce doprava a projít se takzvanou Mořskou cestou a dále po žluté zpět před Josefodolské vlakové nádraží.

Orloj v Kryštofově údolí
KDY: Celoročně
KDE: Kryštofovo údolí
Třetí orloj v Česku po Praze a Olomouci vznikl v obci Kryštofovo Údolí. Na myšlenku přišel a nápad také zrealizoval pan Martin Chaloupka, který se ve vsi zasloužil o vznik výstavy betlémů a dřevěný vyřezávaný venkovní betlém od malíře Josefa Jíry. Muzeum betlémů je téměř naproti orloji. Unikátní sluneční hodiny s vlastnoručním portrétem řezbáře Václava Plechatého, který pro orloj vytvářel postavy, zdobí 21 soch z lipového dřeva o výšce od 65 do 70 centimetrů. Pohyblivých je 19 z nich, další dvě - svatá Barbora a svatý Kryštof, patron obce, který drží v náručí malého Ježíška - jsou statické. Mezi nimi dominuje pohyblivá figura ponocného s trubkou.

E-knihy ke stažení
KDE: Databáze knih
ZA KOLIK: Zdarma

Internetové Databázi knih poskytla Městská knihovna v Praze e-knihy. Čtenáři mezi nimi najdou známé tituly, jako například Lakomec, Petr a Lucie, Ostře sledované vlaky, R.U.R., Postřižiny a další. Stáhnout si je v různých formátech můžete zdarma na adrese https://www.databazeknih.cz/eknihy-zdarma-ke-stazeni. Na výběr máte z 1530 e-knih.

Desková hra Karak 
KDE: E-shop Albi
ZA KOLIK: 719 Kč

Deskové hry jsou příjemnou variantou, jak trávit v nepříznivém období volný čas. Karak je původní česká hra s jednoduchými pravidly, může si ji tak zahrát celá rodina. Hráči si vyberou své hrdiny a vyrazí s nimi do labyrintu pod hradem Karak bojovat s nestvůrami a získávat zbraně a poklady. Labyrint vzniká díky variabilnímu hernímu plánu. Každá postava disponuje dvojicí unikátních schopností, ty tak každému z hráčů přináší určité výhody. Vyhrává ten, kdo během hry nasbírá nejvíce pokladu a porazí draka. Ke hře vyšlo také rozšíření Karak Regent, které nabízí nové herní možnosti.

Vyhrajte pamlsky pro mazlíčky
KDY: Do neděle 25. října
KDE: Facebook Zvířecího Deníku
ZA KOLIK: Zdarma

Sdílíte domácnost se psem nebo kočkou? Můžete pro ně získat zdravé pamlsky Brit zdarma. Na Facebooku Zvířecího Deníku o ně můžete hrát do neděle 25. října. Stačí pod připnutý příspěvek vložit fotografii mazlíčka, který si výhru zaslouží.

Seriál Papírový dům 
KDE: Netflix
ZA KOLIK: Od 199 do 319 Kč (Netflix účet)

Strhující španělský kriminální dramatický seriál Papírový dům se stal fenoménem. Záhadný muž přezdívaný El Profesor (Álvaro Morte) naplánoval největší loupež v historii Španělska. Aby mohl tento ambiciózní plán zrealizovat, najal si osm lidí s mimořádnými schopnosti, kteří navíc nemají co ztratit. Všech pět sérií je možné sledovat na placené platformě Netflix. O zápletky, dramatické nebo překvapivé momenty není v tomto seriálu nouze. Na Netflixu naleznete celou řadu seriálů a filmů.

Online hra Zelené impérium
KDE: www.zeleneimperium.cz
ZA KOLIK: Zdarma

Počasí vhodné pro zahradničení je pryč. Pokud se rádi staráte o záhony a pěstujete květiny, můžete se o svou zahradu starat virtuálně. Internetová hra Zelené impérium je zcela zdarma. Po registraci na www.zeleneimperium.cz se rázem můžete starat o vlastní zahrádku. Přes mrkev a salát se postupně dostanete k dalším rostlinám. V začátku hry máte k dispozici jen omezený prostor, na zahrádce máte plevel a krtiny. Jako správný zahrádkář nesmíte zapomenout na vypletí všech záhonů.