Napětí vol. 9 – Luckyboi Shamanitoo
KDY: Pátek 29. července od 17 hodin
KDE: Pivovar Volt
ZA KOLIK: Zdarma

Netradiční spojení dvou kamarádů, filozofů a stálic severočeské scény. Těšit se můžete na vše od instrumental hip hopu s tempem kolem 90 bpm přes house a breaks a možná dojde i na lehký jungle. To vše podpořené vydatným scratchem a vlastní produkcí.

Kali & Peter Pann & Raego
KDY: Pátek 29. července od 19 hodin
KDE: Sál Střelnice
ZA KOLIK: Od 390 korun

Slovenský raper Kali vystoupí společně s Peterem Pannem v Jablonci. N!kto, Dovi Dopo, Ale Ne, Lepší, Život není zlý a mnoho dalších úspěšných alb. Hostem je Raego.

Volupsije
KDY: Pátek 29. července od 19 hodin
KDE: Chata Proseč
ZA KOLIK: 100 korun

Country večer se skupinou Volupsije.

Střídavé napětí vol. 7 – Iggy/Ces Arbizu
KDY: Sobota 30. července od 19:30
KDE: Pivovar Volt

Sedmé Střídavé napětí se ponese v úplně jiném duchu! Dorazí zpěvák a kytarista z kapely Snap Call – Iggy! Až z Německa se do jabloneckého pivovaru podívá Ces Arbizu, zpěvák a kytarista z kapely Hit The Dirt, které uslyšíte na Voltáži 2022! Akustický koncert jako tenhle tu ještě nebyl.

Swing Grass Revival
KDY: Neděle 31. července od 15 hodin
KDE: Tyršovy sady
ZA KOLIK: Zdarma

Skupina hraje na bluegrassové nástroje převážně swingovou muziku, tzv. lázeňský bluegrass, což je v Čechách málo vídaná kombinace. Kromě řady swingových standardů ve vlastních aranžích má v repertoáru jazzové, western swingové a bluegrassové, a v poslední době také skotské a irské skladby.

František Jiroudek – Malíř skryté krásy
KDY: Do 24. září
KDE: kostel sv. Anny

Výstava mimořádné umělecké kvality představuje českého malíře, grafika, scénického výtvarníka a pedagoga. Největší reprezentativní přehlídka díla velkého autora, který část malířského života věnoval malbě a toulkám kolem milované Jizery, po Semilsku, Kozákově a dalších lokalitich Severních Čech

Vesmír
KDY: do 11. září
KDE: Muzeum skla a bižuterie

Výstava věnovaná současnému autorskému sklu a šperku z pohledu čtyřiceti současných českých sklářů a šperkařů, kteří reagují na téma vesmír. Autorem atraktivní instalace je sklářský tvůrce a scénograf brazilského původu Ricardo Hoineff.

Loko Tour 2022
KDY: Sobota 30. července a neděle 31. července
KDE: Stadion, Bedřichov

Víkendový závod v orientačním běhu. Můžete se těšit na klasiku a zkrácenou trať. Čekají na vás klasicky náročné jizerskohorské terény, které závodníka prověří po fyzické stránce, ale neodpustí mu ani mapové nedostatky. Náladu na tratích vám zlepší naše pověstné občerstvovačky, na shromaždišti bude čekat vynikající občerstvení, dětský závod a mnoho dalšího. Více na https://lli3.webnode.cz/.

40. ročník Nohejbalového turnaje
KDY:  Sobota 30. července do 8:15
KDE:
 nohejbalový areál na Hřebenkách, Harrachov

Turnaj pro všechny příznivce pohodového nohejbalu. Prezentace 8.15 - 8.45, začátek v 9 hodin (registrace můžete hlásit předem na tel.721 669 323. Příjemná obsluha a občerstvení zajištěno. Pořádá oddíl nohejbalu a Město Harrachov.

Pohádková show
KDY: Pátek 29. července od 17 hodin
KDE: Divadlo, Josefův Důl
ZA KOLIK: 50/100 Kč

Děti se mohou těšit na pohádkové postavy jako je Aladin, princezna Elza, sněhulák Olaf, víla Zvonilka, Spider-man a mnoho dalších. Celým programem bude provázet klaun.

Rozmarné léto na Žluté plovárně
KDY: Sobota 30. července od 14 hodin
KDE:  Žlutá plovárna, Malá Skála

Přijďte si užít super letní odpoledne! Mistrovství Českého ráje v paddleboardingu. Vystoupí Selecta Rollanblow - reggae music. Nebudou chybět letní drinky a grilovačka.

BIKEnWALD
KDY: Pátek 29. července od 16 hodin a sobota 30. července od 9 hodin
KDE: Kemp Tanvaldský Špičák

Dvoudenní svátek cyklistiky v Jizerských horách. V lokalitě Kempu Tanvaldský Špičák a Bikeparku Bobovka na Vás čeká několik různých a divácky atraktivních závodů, přátelská atmosféra a nabitá afterparty. Občerstvení zajištěno.

Dráteníkův rok
KDY: Do konce července
KDE: výstavní síň Zámečku, Smržovka

Výstava drátenických prací ve výstavní síni Zámečku. Vystavovat budou novodobí dráteníci, kteří svou práci posunuli do umělecké oblasti. Drátování nabylo nového smyslu a jeho účel je čistě estetický. Pokud dnes drátujeme nádobu, není to z důvodu jejího poškození, ale proto, abychom ji ozdobili. Jaká neuvěřitelná díla lze z drátu zhotovit vám prostřednictvím své volné tvorby předvede osm dráteníků z celé České republiky. Na výstavě můžete obdivovat díla Ladislava Šlechty z Harrachova, Lady Borecké z Krchleb, Moniky Sochůrkové z Prahy, Věry Studené z Kuklíku, Věry a Josefa Pichových z Milevska a Aleny Kulhánkové a Zdeňka Slavaty z Kytína.