Voltáž 2020
KDY: Sobota 5. září od 11 hodin
KDE: Pivovar Volt, Jablonec nad Nisou
ZA KOLIK: Zdarma

Letošní Voltáž je tu! 5. září přinese to nejlepší z minipivovarů. Letos se budou účastnit pivovary Cobolis, Zíchovec, Trilobit, Sibeeria, Raven a Volt. Na čepu bude až 40 piv. Letos bude program velmi bohatý. Ve spolupráci s Grónskou zemí a DDM Vikýř se chystá dětský program. Toymachine přivezou loutkové představení. Děti mají vstup zdarma.

Sklářská slavnost
KDY: Sobota 5. září od 9 hodin
KDE: Kristiánov

Všichni milovníci skleněné krásy a Jizerek si užijí tradiční Sklářskou slavnost na Kristiánově. Letos proběhne v sobotu 5. září od 9 hodin a nabídne nejen skleněné dekorace nebo doplňky, ale také ukázky různých řemesel či ručně vyráběného zboží a živý doprovodný program pod širým nebem. Lidé budou moci sledovat mistry přímo u pece!

Jablonecká neděle
KDY: Neděle 6. září od 14 hodin
KDE: Městská hala, Jablonec nad Nisou

Mnoho sportů na jednom místě v jeden den, to je Jablonecká neděle, která proběhne 6. září na parkovišti u městské haly v Jablonci. Rodiny s dětmi uvidí prezentaci téměř třicítky sportovních oddílů a zájmových kroužků, které jsou dostupné dětem z Jablonce nad Nisou a okolí.

Benefiční koncert na opravu kostela v Horním Polubném
KDY: Sobota 5. září od 19:30 hodin
KDE: Kostel sv. Jana Křtitele, Horní Polubný

Výtěžek bude věnován na nutné opravy krovu a průčelí kostela. Účinkují Jaroslav Pelikán a Collegium musicum.

Jizerský sprint
KDY: Sobota 5. září od 10 hodin
KDE: Penzion Sokolovna, Polubný

Závod XC na horských a elektrokolech na uzavřené trati pro všechny věkové kategorie. Přihlášky a propozice na www.jizersky-kopec.webnode.cz.

Den s eMBéčkem 
KDY: Sobota 5. září
KDE: Malá Skála,Vranové 122, Železný Brod

11. ročník setkání majitelů a příznivců vozidel Škoda vyráběných v 60. - 80. letech minulého století.

Dětská prohlídka Zámku Svijany
KDY: Neděle 6. září od 14.30 hodin
KDE: Zámek Svijany

Zámek Svijany si připravil pro nejmenší návštěvníky oblíbenou dětskou prohlídku zámku, která je v roce 2020 v novém hávu. Na děti čeká nejen nová pohádková postava, s níž se děti pobaví, ale také zcela nové zábavné úkoly a hádanky.