Rychnovské trio zahraje online
KDY: Pátek 11. prosince od 17 hodin
KDE: mestojablonec.cz
ZA KOLIK: Zdarma

Letošní rok je vše jinak a jiný je také jablonecký advent. Město tak připravilo Jablonecký advent online, a to na webu města. V pátek od 17 hodin se lidé mohou těšit na přenos komorního vystoupení Rychnovského tria.

Loutkové představení online 
KDY: Pátek 11. prosince od 9.30
KDE: mestojablonec.cz
ZA KOLIK: Zdarma

V rámci Jabloneckého adventu město připravilo také loutkové představení online. V pátek 11. prosince se lidé mohou těšit na videopřenos pohádek Tři přadleny a Jak chodil Kuba za Markytou.

Rozhledna Bramberk
KDY: Celoročně
KDE: Lučany nad Nisou
ZA KOLIK: Zdarma

Na kopci Krásný v Jizerských horách najdete 21 metrů vysokou kamennou rozhlednu Bramberk. Z Bramberka jsou za příznivého počasí vidět Jizerské hory, Krkonoše se Sněžkou, Jablonec nad Nisou i Lužické hory. Na rozhlednu vedou jak turistické trasy, tak i cyklotrasy. Pěšky je možné dojít sem po červené z Lučan nebo po modré z Jablonce a Smržovky, z Jabloneckých Pasek vedou žlutá a zelená a zelená vás sem přivede i od kostela v Horním Maxově. Komu se nechce šlapat, dojede až na vrchol právě od kostela také autem.

iQlandia znovu otevřela 
KDY: každou sobotu a neděli od 10 do 18 hodin
KDE: iQlandia Liberec
ZA KOLIK: od 180 Kč

Zábava, která umí i něco naučit. Libercká iQlandia je o víkendech opět otevřená. iQpark i iQplanetárium zatím zůstanou zavřené. Návštěvníky samozřejmě neminou protiepidemická omezení. Povinné je nošení roušek (ochrany úst a nosu) ve všech prostorách areálu a regulován je rovněž počet návštěvníků – maximální kapacita v jeden čas je 500 osob. Nejen na děti bude čekat fascinující podívaná v podobě hrající fontány, ohnivého tornáda nebo budou moci pokecat s humanoidním robotem Thespianem. Otevřená bude také dětská laboratoř.