Jeskyně Postojna-Amerika
KDY: Celoročně
KDE: Klokočí
ZA KOLIK: Zdarma
V Českém ráji v Klokočských skalách se při silnici z Turnova na Rotštejn nachází jeskyně Postojna, nazývaná také Amerika, nejznámější z několika jeskyní v oblasti. Hlavní částí jeskyně je Velká síň, kam se vstupuje úzkým vchodem. Odbočuje odtud řada chodeb, jejichž celková délka je asi 75 metrů. Jde o jeskyni pseudokrasovou, která se bohužel nemůže pochlubit žádnou výzdobou. Postojna je jedinou veřejně přístupnou jeskyní v Českém ráji a neprovádí se v ní. Je možné prohlédnout si ji individuálně, a to na vlastní nebezpečí.

Naučná stezka Jeřáb
KDY: Celoročně
KDE: Ralsko
ZA KOLIK: Zdarma
V Hradčanech východně od České Lípy našla na území Českého středohoří v severních Čechách domov naučná stezka, pojmenovaná podle jednoho z ohrožených ptáků zdejší oblasti, jeřábu popelavém. Naučná stezka Jeřáb, zřízená v srdci bývalého vojenského prostoru, je dlouhá 3,5 kilometru a na její trasu se vešlo celkem 8 zastavení s informačními tabulemi, na kterých se zájemci seznámí především s místí faunou a florou. Stezka je nenáročná, a tak si na ni mohou troufnout i rodiny s malými dětmi. Stezka vede okrajem Hradčanských stěn a přírodní rezervací Hradčanské rybníky a je okružní, což ocení hlavně ti, kteří sem přijedou autem. Začíná a končí u infocentra Vojenských lesů a statků u Hradčanského rybníka, kde se dá zaparkovat. Nejbližší železniční stanice je v Mimoni, odkud je to do Hradčan ale ještě asi 6 kilometrů pěšky.

Pandemic: Boj proti epidemii
TIP NA HRU
KDE: eshop.albi.cz
ZA KOLIK: 989 Kč

Osud lidstva je ve vašich rukách! Pandemic je kooperativní hra, kde se hráči společně snaží zastavit šíření čtyř epidemií zákeřných nemocí (antrax, cholera, tyfus a SARS). Hráči se pohybují svými figurkami na mapě světa. Pomocí karet a speciálních akcí omezují šíření epidemií a snaží se choroby postupně vymýtit zcela. Podaří se vašemu týmu epidemie zákeřných chorob zastavit? Hru můžete zakoupit na eshop.albi.cz za 989 korun.

Vytvořte si Hrdinu v kostce
TIP NA HRU 
KDE: eshop.albi.cz
ZA KOLIK: 989 Kč

Hra Hrdina v kostce je kostková strategická hra pro jednoho až čtyři hráče, ve které vytváříte svého ideálního fantasy hrdinu různé rasy a charakteru. Hru můžete zakoupit na eshop.albi.cz za 989 Kč.

Pivař a blondýna na pultech
TIP NA KNIHU
KDE: www.knizniklub.cz
ZA KOLIK: 217 Kč

Napjatě očekávaná kniha sezony se konečně objevuje na pultech knihkupectví. Zkušený pivní odborník a pivní nováček. Přísný učitel a svědomitá žačka. Tak se dají vystihnout role spoluautorů knihy Pivař a Blondýna Ladislava Jakla a Daniely Kovářové. Tenhle zdánlivě nesourodý mix dává knize zcela originální podobu, výjimečnou v rámci celé bohaté pivní literatury. V knize čtenář najde nejen množství informací a rad, ale také vyprávěcí a výkladový styl, díky kterému může do tajemných pivních světů bez obav vstoupit i každá nezasvěcená „blondýna“.