Za vánočními stromky
KDY: Vánoční období
KDE: Jablonecko
ZA KOLIK: Zdarma

Téměř na každém náměstí na Jablonecku již září rozsvícené vánoční stromy. Vezměte své blízké a vydejte se na nejbližší místa vánoční atmosféru nasát. Udělat si můžete také výlet za vánočními stromy a navštívit jich hned několik. 

Koncert - Jan Kříž
KDY: Pátek 4. 12. od 17 do 18 hodin
KDE: www.mestojablonec.cz
ZA KOLIK: Zdarma

Videopřenos vystoupení dvojnásobného držitele ceny Thálie, zpěváka a muzikálového herce Jana Kříže za doprovodu piana a saxofonu. Akce bude přenášena on-line video streamem na webových stránkách města.

Zelený okruh kolem Cvikova provede za skalními výhledy
TIP NA VÝLET 
KDE: Cvikov a okolí
ZA KOLIK: Zdarma

Trasa startuje ve Cvikově u hotelu Sever a má šest postupných zastavení. Putující zavede třeba ke známé dětské léčebně, jejích počátky sahají do roku 1908, dále na Kalvárii na Zelený vrch nebo na geologickou památku Dutý kámen. Je zde nádherný výhled na vrch Ortel, Klíč a Zelený vrch s obnovenou vyhlídkou, tzv. Švýcárnou nad obcí Drnovec. Cílem okruhu je Lesní divadlo, které na úpatí Zeleného vrchu vybudoval v roce 1920 cvikovský ochotnický spolek a na jehož jevišti stály dokonce dva dřevěné domky. Mapa okruhu je k dispozici na webu města www.cvikov.cz v sekci turistika.

Staňte se s Balíkáři dispečery, doručovateli i plánovači
Tip na deskovou hru 
KDE: ZDE
ZA KOLIK: 539 Kč

Balíkáři jsou původní českou rodinnou deskovou hrou pro 1 až 4 hráče, ve které se stanete doručovateli, plánovači i dispečery – zkrátka každým, kdo je potřeba k tomu, aby balíček dorazil od odesilatele až k adresátovi. Budete plánovat trasy, organizovat svozy a rozvozy a snažit se, aby vaše kurýrní společnost mazala jako dobře namazaný stroj. Váš úspěch bude záviset na dobrém plánování, ale i schopnosti improvizovat a dobře zužitkovat své zdroje! Hru můžete zakoupit na E-shopu Albi nyní za 539 korun. Vhodná je pro děti starší 10 let.

S Minecraftem se vydáte do blokového světa
Tip na deskovou hru
KDE: ZDE
ZA KOLIK: 999 Kč

Minecraft je strategická stolní hra pro všechny fanoušky stejnojmenné počítačové hry. Jde o zábavnou hru, která bude bavit i ty, kteří klasický Minecraft nehrají. Proveďte jednu z pěti možných akcí, sbírejte suroviny, budujte a bojujte s monstry. Kdo má na konci hry nejlepší hodnocení, vyhrává. Hru je možné koupit na www.svet-her.cz za 999 korun.

Zažijte dobrodružství s Jumanji
Tip na deskovou hru 
KDE: ZDE
ZA KOLIK: 799 Kč

Zažijte stejná dobrodružství se společenskou hrou Jumanji jako ve stejnojmenném známém filmu. Pronásledování lvy, střet s nosorožci a útočící krokodýli jsou jen začátkem nebezpečí v divokém světě Jumanji. Všichni hráči závodí s časem, aby přežili. Džungle je děsivá. Pokud se naplní Oblast zkázy, džungle vás a vaše spoluhráče porazí. Jediným východiskem je dokončit hru. Hru zakoupíte na www.mall.cz za 799 korun.