Jen s malým stínem „na kráse" proběhlo ustavující zastupitelstvo v Jablonci nad Nisou. Většinou hlasů byl primátorem zvolen Petr Beitl, jeho statutárním náměstkem Pavel Svoboda. Ve vedení města dále usedne Miloš Vele a Lukáš Pleticha. Neuvolněným radním pro koordinaci a kulturu je Petr Vobořil. V radě usedne ještě Marek Řehoř, Božena Caklová, Petr Roubíček a Pavel Žur.

V tajné volbě u všech čtyřech jmen vedení a jednoho radního některý ze zastupitelů chtěl dát ostentativně najevo svůj nesouhlas s koaliční dohodou. „Někdo stále jména na hlasovacím lístku sveřepě škrtá," konstatoval zastupitel František Pešek, jako předseda volební komise. Volby vedení, rady i výborů a komisí proběhly platně.

Podle Petra Beitla se za uplynulé čtyři roky řada věcí podařila. „Městské peníze jsou zkonsolidovány, ale nemůžeme usnout na vavřínech," uvedl s tím, že splácet městský dluh bude Jablonec ještě šest let.

ODS volby v Jablonci vyhrála, když jí hlas dalo 20,41 procenta voličů. Získala sedm mandátů, stejně má i ANO, které s 18,26 procenta hlasů skončilo druhé. Po čtyřech křeslech mají ČSSD a Změna pro Jablonec. Tři získalo uskupení Domov nad Nisou.  Po dvou zastupitelích mají Nová budoucnost pro Jablonec a TOP 09, jednoho KSČM.