Letos akce Veselé léto začala benefičním koncertem v pražském divadle Semafor napsaným na motivy knihy Josefa Čapka O pejskovi a kočičce. „Benefiční koncert byl pro Hudební divadlo dětem a Klub dětem letos velice významný," řekla Michaela Novozámská, hlavní protagonistka a autorka divadelního představení, autorka a dobrá duše projektu. V prostředí divadla Semafor pokřtili DVD Určitě poletí mapující písničkovou tvorbu Hudebního divadla dětem. DVD se stalo zároveň i milým a prospěšným dárkem dětem v dětských domovech a odděleních nemocnic a léčeben.

V sobotu 22. června se děti z dětského domova v Jablonci seznámily s tancem veil-poi, seznámily se s netradičními hudebními nástroji a hlavně si mohly hudební nástroje vyrobit. Společně s hudebníky a pedagogy si samozřejmě na své hudební nástroje zahrály v rámci muzikoterapie a celý program byl zakončen rozjímáním a poslechem živé hudby při relaxaci. Dětem se program líbil. „A ve stejný den jsme s Veselým létem navštívili i dětské psychiatrické oddělení v sousedním Liberci," doplnil Milan Balla z Hudebního divadla dětem.

Projekt Veselé léto by nemohl tak dlouho fungovat, bez laskavé pomoci firem z Jablonecka a Liberecka. Hudební divadlo dětem a Klub dětem děkuje touto formou za dlouholetou spolupráci a podporu Veselého léta všem spřízněným firmám děkuje.