V Liberci se dnes bude diskutovat o manželství pro všechny. Svou účast nejprve přislíbili a nakonec zrušili ministr financí a lídr hnutí ANO Andrej Babiš. a poslanec Jan Farský. nakonec tak dorazí pouze Petra Winnette, ředitelka institutu rodinné péče Natama.

Hokejisté brněnské Komety ovládli třetí finálové utkání 3:0 a stejným poměrem vedou i v celé sérii s Libercem hrané na čtyři vítězství.
Mistr na kolenou! Titul má na dosah Brno

FÉR MANŽELSTVÍ PRO VŠECHNY

Tématem večera ve Varšavě bude fér manželství pro všechny, tedy i pro gay a lesbické páry, které doposud mohou využít pouze institut registrovaného partnerství. Andrej Babiš už v minulosti podpořil menšiny v kampani Různé rodiny, stejná práva. Ta se snažila prosadit návrh, který by umožnil, aby si partnerka či partner osvojili dítě své partnerky či svého partnera.

PŘÍKLAD Z USA

Besedě bude od 20 hodin předcházet promítání dokumentárního filmu Freedom to Marry.

„Freedom to Marry je název kampaně, která se před lety někomu mohla jevit jako nerealizovatelná, ale časem se stala jedním z nejdůležitějších bojů za práva gay a lesbické komunity v celosvětovém měřítku. Do roku 2015 uzákonilo manželství pro páry 38 států USA, jiné ale sňatky dvou žen nebo dvou mužů zakazovaly. V napínavém filmu sledujeme poslední měsíce kampaně, které se podařilo rozšířit manželství na federální úrovni," vysvětlil Aleš Rumpel z Koalice za manželství, která právě dnes začíná podobný boj za rovnoprávnost v České republice.

LÁSKA JE JEN JEDNA

Základní myšlenka zní, že láska je jen jedna a ti, kteří se milují, by se měli mít možnost vzít. Na to, zda je fér, aby se gayové a lesby směli brát stejně jako všichni ostatní, se ptá platforma www.jsmefer.cz.

„Myslíme si, že je fér, aby všichni bez rozdílu mohli vstupovat do manželství, a ptáme se veřejnosti, zda s námi souhlasí. Nechceme se bavit o toleranci nebo právech, ale o hodnotách, které uznává naše společnost," vysvětluje název kampaně Rumpel.