Uběhly už tři roky, co se Benátská! přestěhovala z Malé Skály do Vesce. Změnila název, žánrové zaměření, úvodní večer a letos nově začala spolupracovat s Libereckým krajem. Místní umělce, potraviny i výrobky si návštěvníci užijí zdarma.

Zahajuje Abba

Festival startuje již dnes v 17 hodin koncertem Abba Stars. Pořadatelé upustili od slovenského večera a sázejí na revivaly slavných zahraničních kapel dva z nich jsou tuzemské, tři cizí: z Maďarska, Holandska a Austrálie.

Zahraniční interpreti jsou na letošním ročníku spíše výjimka. Již loni festival těžil z českých a slovenských interpretů a letos ještě více. Z Finska přijedou headlineři HIM a z Británie Suzerain. Dalším velkým jménem jsou TEAM s Pavolem Haberou. Z českých pak Tomáš Klus, Chinaski, Divokej Bill, Ivan Král, Mandrage, Vypsaná fixa, Mňága a Žďorp nebo Visací zámek.

Hlavní program potrvá dva dny v pátek a v sobotu na dvou pódiích. Ve čtvrtek a v neděli pojede jen jedna stage.

V Urban a Semtex zone budou hrát všechny čtyři dny DJové a jsou tu připravené i workshopy, barmanská show a další doprovodný program. Pivaři se mohou těšit na pivní hospodu, kde točí do skla.

Na festival návštěvníky odveze zdarma speciální kyvadlová doprava ze zastávek Fügnerova a Nádraží od čtvrtka od 15 hodin. Bude jezdit celý den v intervalu 15 minut, dopoledne 30 minut. Řidiči si mohou změřit hladinu alkoholu v krvi u stánku Convoy.

Benátská!

Areál Vesec, Liberec

od čtvrtka 24. července do neděle 27. července

Hudební produkce:

ve čtvrtek od 17.00 do 23.00

v pátek od 12.00 do cca 2.20

v sobotu od 12.00 do cca 2.30

v neděli od 12.00 do cca 22.00

Vstupenky

Vstupné:

na místě 1 400 Kč

VIP vstupenka:3 490 Kč

Čtvrtek:199 Kč

Pátek:790 Kč/na místě 800 Kč

Sobota:890 Kč/ na místě 900 Kč

Neděle:zdarma