K poranění záchranáře došlo  v ze soboty na neděli, krátce po půlnoci  u bowlingového klubu ve Frýdlantu. Záchranáře při ošetřování nakopl opilý muž do břicha a to takovou silou, že doslova proletěl vnitřkem sanitky.  Stalo se to v momentě, kdy se zdravotník nad poraněným uvnitř sanitky nakláněl, aby ho ošetřil. Nečekanému útoku se nemohl nijak bránit.
„Obdrželi jsme výzvu na napadení ze kterého vyplývalo, že došlo ke rvačce. Na místě měl být zraněný muž, kterému teče krev z uší, což jsme vyhodnotili jako závažné zranění hlavy,“ popsal Petr Matějíčka z krajské záchranky (ZZS LK). Na místě se však ukázalo, že jde o povrchová obličeje, která velmi krvácí. Muž byl proto naložen do sanitky, kde při ošetření došlo k incidentu. 



Agresor skončil 

Na místo vzápětí dorazila policejní hlídka, která opilého agresora dopravila na záchytku. „Policie nyní šetří okolnosti případu,“ uvedla k incidentu mluvčí krajské policie, Dagmar Sochorová. 
Podle Petra Matějíčky došlo jen v Libereckém kraji loni ke zhruba pěti případům napadení posádky rychlé záchranné služby. „Naštěstí nebyly tak závažné, jako v Praze, kde člena záchranky doslova zkopali do bezvědomí,“ uvedl. K podobným útokům podle něj nejčastěji dochází ze strany opilců  či „feťáků“. Útokům se ale nevyhnou ani při záchraně psychicky nemocných lidí. „To bývá poměrně časté, ale v tom případě jde o skutečně nemocné, nikoliv o vliv alkoholu či drog,“ dodal Matějíčka.
Vzhledem k narůstající agresi a počtu napadení zdravotníků, nyní procházejí záchranáři dokonce armádním výcvikem, aby se dokázali bránit. „Jsou ale okamžiky, na které vás žádný výcvik nepřipraví. Naším primárním úkolem je záchrana života a když se skláníte nad zraněným, jste stejně úplně bezbranní,“ vysvětluje Matějíčka.