A aby té slávy nebylo málo, k slavnosti připojili starší Tatru 148.„Tu jsme před více jak třemi roky získali coby vozidlo armády, s přispěním města proběhla jeho rekonstrukce, slouží moc dobře a jak vidíte, je jako nová," připomněl velitel.

Jablonecký děkan Oldřich Kolář připomněl, jak důležitá je práce hasičů pro občany, často s nasazením vlastního života: „Vyprošuji Boží požehnání hasičským vozidlům k jejich prospěšnosti lidem a ochranu všem, kteří s nimi budou pracovat."

„Tatra 148 nést jméno Boženka a nový Tranzit František," upřesnil velitel jednotky z Rychnova.

Spokojený s činností zdejších hasičů je i starosta. „Je to dobrá parta a má spolehlivé vedení. Hasiči ochotně pomáhají městu při různých pracích, zvláště si vážím jejich práce s mládeží. Jsem rád, že se nám podařilo sbor, jednotku i mládež patřičně vybavit," uvedl František Chlouba.

Mladé hasiče vede sympatický Libor Hanyk spolu s dvěma instruktory. „Splnilo se nám velké přání, začali jsme pracovat s přípravkou," vysvětlil.

„Jsem novým starostou sboru poměrně krátce, ale poznal jsem, že jsou tady členové spolehliví a pracovití. Kvalitní činnost vykazuje jednotka, zařazená pod číslem III," upozornil Miroslav Žabka s tím, že s pomocí města připravují projektovou dokumentaci na úpravu hasičské zbrojnice, zejména garáží.

VĚRA NUTILOVÁ