Na oficiální webové stránce obce se objevil humorný článek, jež reflektuje návrh zastřešení nevzhledného betonového mostu, hlavní spojnice mezi oběma břehy Jizery.

Z článku

Ještě včera utopie, dneska skutečnost! Evropská unie již odeslala na účet obce jednu miliardu euro.

V první minutě dnešního dne jsme se dozvěděli překvapivou a zajímavou zprávu, o kterou se chceme podělit. Nevzhledný betonový most přes řeku Jizeru nebude zastřešen, nýbrž zbourán a nahrazen tunelem pro pěší!

Již ve středu odjede pět zastupitelů na několikadenní stáž spojenou s exkurzí tunelu Blanka. S překvapivým řešením a hlavně postupem přišel Ing. arch. Arnošt Snílek. Položili jsme mu několik otázek.

Pane architekte, proč jste zvolil netradiční, ve světě dosud nevyzkoušené řešení – nejprve požádat o demoliční výměr, most odstranit a teprve následně zahájit územní a stavební řízení na podříční tunel?

Nejprve je třeba odstranit zlo, aby se lidem ulevilo a pak jen zlepšovat a zlepšovat. Na Malé Skále je tolik mostů a lávek, že si nikdo ani nevšimne!


K tématu se samozřejmě vyjádřili i místní obyvatelé. Jak na celý problém nahlíží Felix Rozumbrada, Hugo Remcal či  Michal Nerez? A jaká jsou vlastně slova maloskalské hymny? To vše na webových stránkách  www.malaskala.cz.