Poté, co nějaké dva měsíce Jizerskohorská magistrála stála, protože v mnoha úsecích prostě nebyl sníh, stačila chvilka a zítra ráno opět můžete vybalit běžky a vyrazit na tůru. „Od neděle zde napadlo dvacet až čtyřicet centimetrů nového mokrého sněhu. Této sněhové nadílky jsme se rozhodli využít s nejvyšší pravděpodobností k poslední letošní úpravě magistrály," zvěstuje Jana Lhotová, ředitelka obecně prospěšné společnosti Jizerská, která se o údržbu magistrály stará.

Tratě upraví v noci na středu rolba i skútr. Rolba projede páteřní trasu Jizerské magistrály z Jizerky do Bedřichova přes Smědavu, Rozmezí, Kristiánov, Novou Louku, Hřebínek a Bílé buky. Skútr natáhne stopu na klasiku z Bedřichova do Hrabětic ke Kapličce přes Prezidentskou a Jabloneckou chatu. Navíc upraví i sáňkařský svah na bedřichovském stadionu.

„Rozhodnete-li se zaparkovat v Bedřichově, jistě oceníte letní ceník na parkovištích. Ten je v platnosti již od 14. března a ceny zůstaly stejné jako v loňském roce," láká na zřejmě poslední vyjížďky končící zimy Jana Lhotová.

Letošní špatná zima se projevila i na darech od lyžařů. Zatímco loni na úpravu tratí přispěli zhruba šest set tisíc korun, letos od nich Jizerská o.p.s vybrala jen sto dvacet tisíc. Na sezonu potřebuje zhruba čtyři až pět milionů korun.

Z důvodu nedostatku sněhu byli nuceni zrušit již tradiční Den Jizerské magistrály, který se měl konat 8. března na stadionu v Bedřichově.