Kontaktní centra Policie ČR najdete v Jablonci, Tanvaldu, Železném Brodě. Nově ale nově třeba i na Smržovce, Nové Vsi či v Albrechticích.

Drobné krádeže, vandalové, vloupání do domů. To jsou nejčastěji skloňované okruhy, které čekají na smržovské policisty, kteří otevřeli ve spolupráci s úřady takzvaná Kontaktní centra.

„Cílem těchto setkání je předávání informací v oblasti veřejného pořádku a bezpečnosti a jejich následnému řešení. Výsledné aktivity budou zaměřeny zejména na posílení bezpečnosti občanů a odstranění příčin závadového chování," přiblížila Zuzana Nechanická vedoucí smržovského oddělení policie.

Setkání by měla přispívat k celkovému snížení kriminality a tím k větší spokojenosti a spoluúčasti občanů v oblasti veřejného pořádku a bezpečnosti.

A ještě jeden aspekt tu je. „Budeme pořádat soutěž o okrskáře roku," přiblížila Dagmar Sochorová, mluvčí jablonecké policie.

První setkání v Kontaktních centrech mají někteří policisté již za sebou. V menších obcích se konají převážně na obecních úřadech.

Smržovka - zpravidla každou středu v sudý týden v měsíci od 15:30 hodin do 17:00 hodin střídavě na Městském úřadě Smržovka (kancelář pí. Čárné) a na Dolní Smržovce (restaurace Ráj).

Lučany n. N. - zpravidla první pondělí v měsíci od 15:30 hodin do 17:00 hodin na Městském úřadě Lučany nad Nisou (zasedací místnost).

Albrechtice v J. h.h, Josefův Důl - zpravidla každou středa v lichý týden v měsíci od 15:30 hodin do 17:00 hodin střídavě na Obecním úřadě Albrechtice a Josefův Důl.

Jiřetín pod Bukovou - zpravidla třetí pondělí v měsíci od 15:30 hodin do 17:00 hodin na Obecním úřadě.

Nová Ves nad Nisou - zpravidla třetí čtvrtek v měsíci od 15:30 hodin do 17:00 hodin na Obecním úřadě