„Vše máme připraveno. Nejdůležitější bylo vyfiltrovat a vyčistit vodu, kterou nabíráme z místního potoka. Už předtím jsme opravili beton a udělali nátěry bazénů,“ přiblížil práce provozovatel koupaliště Petr Polda.

V současnosti ladí detaily. Upravují zeleň, dělají brodítka a čistí chodníky. Na velký úklid čekají převlékárny a ještě je potřeba rozhrabat písek na dětském pískovišti. „Nebudeme z otevření dělat velkou událost. Přece jenom člověk neovlivní počasí, na kterém hodně záleží. Ale většinou pouštíme první den na koupaliště návštěvníky zdarma,“ poznamenal provozovatel. Na koupalištích platí pravidlo jednoho člověka na 15 metrů čtverečních.

Na vratislavickém koupališti mají elektronickou pokladnu, která ukazuje počet přítomných lidí, a po jejich odchodu je zase odmazávají. Běžná kapacita Sluníčka se pohybuje při naplnění kolem tisíce návštěvníků, při dodržení aktuálních opatření to vychází přibližně na čtyři sta lidí.

Pivovar Volt a Pivovar Konrád spolupracují.
FOTO: Pivovary spojily síly. Ve Vratislavicích vzniká jablonecké pivo

„To se stejně v červnu málokdy povede. Musela by být už v květnu tropická vedra, aby byli lidé natěšení na možnost zchladit se,“ upřesnil Polda. „Všichni už jsou navíc navyklí z každodenního života, že udržují rozestupy mezi sebou tak nějak automaticky,“ dodal provozovatel Sluníčka.

Žádné novinky si pro letošní sezonu nepřichystali. Snaží se o to, aby byl areál provozuschopný, uklizený a aby se v něm lidé cítili příjemně. „Ceny vstupného zůstaly stejné, a to i díky podpoře města Liberec a městského obvodu Vratislavice nad Nisou,“ podotkl Petr Polda. V provozu bude dolní restaurace, zatímco horní se otevře až s příchodem prázdnin. A na poslední srpnový víkend plánují další ročník country festu U Vody.