Ten povede Tomáš Vojtěchovský, který je jedním z mála autorizovaných lektorů ve vybraných lokalitách v severních Čechách. Totální plavání totiž nezavítá jen do Jablonce nad Nisou, ale i do dalších měst.

„Do svých dvaadvaceti let mě ani nenapadlo, že bych chodil plavat do bazénu. Proč taky … Co je zábavného na pohybování se bazénem od zdi ke zdi, že?" říká Tomáš Vojtěchovský na webu, který je věnován právě kurzu Totálnímu plavání. Sám pak dodává, že vše u něj změnil triatlon. „Kombinace plavání, jízdy na kole a běhu mě uchvátila a tak bylo třeba začít i plavat. Má nechuť plavat rostla, protože jsem se trápil, nezlepšoval se a byl jsem suverénně nejpomalejší. Daň za to, když začínáte s bývalými závodními plavci. Oni obkroužili 300 metrů, zatímco já doplácával dvoustovku. Kombinace frustrace a lenosti mě vedla k hledání něčeho, co bude fungovat," dodává s tím, že právě to kurz Totální plavání je.

Jeho výhodou je naprosto efektivní pohyb ve vodě a radost z plavání, která byla a je pro řadu lidí důvodem, proč se jim do plavání moc nechce. To chce kurz odstranit. Ve spolupráci s partnery, jako jsou Total Swimming, bazénová centra a také VZP, která se rozhodla poskytnout jejím pojištěncům plnou slevu na lekce totálního plavání.

Kurz trvá v čase od 9.00 do 12.00 hodin.