Magic Alex, jablonecký kouzelník, který se v talentové soutěži Česko Slovensko má talent, probojoval do přímých semifinálových přenosů mezi 18 nejlepších, se po návratu z Bratislavy nezastavil. Vyprodal divadlo, plánuje další vystoupení, píše bakalářskou práci, učí se na zkoušky a po víc jak roce se opět chystá do Dubaje na turné.

Jste spokojený s vaším soutěžním vystoupením v televizi?

Před třemi lety jsem se zúčastnil podobné soutěže. Ale tentokrát byla nervozita a tréma asi větší. V Bratislavě jsme byli od čtvrtka a do neděle jsme pečlivě trénovali a zkoušeli. Celá produkce byla skvělá!

Myslím si, že jsme si to společně s mým týmem užili. Pořád se něco upravovalo, pozměňovalo podle pokynů režiséra. Ještě krátce před začátkem přímého přenosu se třeba řešily moje boty. Šíleně se klouzaly.

A ten problém jsem neměl jenom já. Až pár okamžiků před přenosem se produkci podařilo najít ty pravé a všechno bylo v pořádku.

A co samotná premiéra?

Soutěžní vystoupení se nám, myslím, opravdu povedlo. Byl jsem velice spokojený a jsou i hezké ohlasy, tak snad jsem nikoho nezklamal. Při vystoupení si ani neuvědomíte, že kromě tisícovky lidí v sále vás sledují další milióny u televizních obrazovek. Byl to krásný pocit tam opět stát a čarovat před celým Českem a Slovenskem.

Trochu mě mrzelo, že jsme nepostoupili do finále, ale to nevadí. Na samém začátku jsem si dal za úkol, že to musí být alespoň semifinále, které je už v přímých přenosech. Předsevzetí jsme si splnili. A navíc jsme si to s týmem užili a to je také velmi důležité.

A pak už bylo volno?

Čekala mě ještě další předvánoční a vánoční vystoupení a také přípravy na můj Vánoční pořad v divadle. Připravili jsme s mým týmem komponovaný program pro děti a podařilo se nám vyprodat divadlo a to rovnou dvakrát! Bylo to perfektní!

Kde se dozvíme o dalších vašich vystoupeních?

Termíny na nový rok se teď aktualizují a upravují. Nové termíny se dozvíte na mým internetových stránkách nebo facebooku.

Vaše plány na příští rok?

Rok 2013 utekl strašně rychle. Myslím, že rok 2014 uteče ještě rychleji. Dostal jsem angažmá v jednom pražském hotelu, kde budu několikrát do týdne vystupovat. Také se plánuje turné do Dubaje. Ale vše záleží především a hlavně na mé škole, protože píšu závěrečnou práci a musím splnit včas všechny zkoušky a zápočty. Tak uvidíme, snad to klapne. Kromě dokončení školy, budu dělat přijímačky na magisterské studium, dále mě pak v úvodu roku čeká spousty maturitních plesů, některé z nich budu i moderovat. Chystáme také jeden velký projekt na září 2014. Tak nám držte palce!

A co Ježíšek, nezapomněl na vás?

Samozřejmě, že ne. Prožil jsem Štědrý den v rodinném kruhu. Byl jsem asi hodně hodný, dárků bylo nečekaně hodně.

Všem čtenářům Jabloneckého deníku přeji do roku 2014 ať se jim splní všechna přání a ať ten následující rok je alespoň stejně dobrý jako rok 2013!