Za zabití zvlášť trýznivým způsobem mu hrozí 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest od 20 do 30 let či doživotí. U soudu obžalovaný muž odmítl vypovídat. Líčení pokračuje výslechem dalších svědků a znalců.Tragédie se stala loni 15. září ráno v Jablonci nad Nisou. Podle obžaloby Milan Torák své dceři zasadil v jejich bytě 12 ran nožem. Dceřina matka v té době pracovala v cizině jako zdravotní sestra. Peníze chtěla použít na splacení dluhů i studium své dcery, považované za talentovanou zpěvačku.

V přípravném řízení obžalovaný uvedl, že spory s dívčinou matkou měl delší dobu a užíval i léky na uklidnění. Myslel si, že ho podvádí. Přes skype se hádali i osudné ráno. Prý ho vyprovokovala slovy: „Co uděláš, sračko". Co se dělo poté, neví. Vnímat prý začal, až když viděl ležící dcerku, kterou prý velmi miloval.

Oba nevlastní bratři zavražděné dívky dnes u soudu uvedli, že Torák smrtí dívky vyhrožoval už několik týdnů před vraždou. V jednom případě hrozil, že se s ní zabije v autě. Ve druhém případě se jeden z bratrů s žádostí o pomoc obrátil na policii, která do bytu Toráka přijela i se sociální pracovnicí. Nezjistili ale nic protizákonného. Oba nevlastní bratři dnes u soudu shodně uvedli, že Torák žárlil bezdůvodně a navenek to působilo, že dceru má rád. Jednomu z bratrů matka volala i osudné ráno, aby dívku odtamtud odvedl. Než ale přijel, Torák dceru zabil.