Většina toků v Libereckém kraji se do pátečního rána vrátila do normálu, druhý povodňový stupeň ale stále platí na Ploučnici ve Stružnici na Českolipsku. Podle informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) se tam druhý povodňový stupeň vyhlašuje při dosažení 225 centimetrů, což se stalo ve středu po 21:20. Dnes ráno hladina dosahovala 238 centimetrů a zatím neklesá.

Bdělost platí na Ploučnici v České Lípě, kde hladina kulminovala kolem sedmé ráno a nyní klesá. Na prvním povodňovém stupni je také Jizera v Železném Brodě. Podle informací z Povodňového portálu Libereckého kraje, který sleduje i menší toky, byly dnes ráno ještě vzedmuté také Oleška a Řasnice na Frýdlantsku. Jinak se už potoky a řeky vrátily do normálu. Pro Liberecký kraj dál platí výstraha před povodní a silným větrem.

V Libereckém kraji se dnes ráno objevují sněhové přeháňky, místy v nižších polohách slabý déšť. Teploty se pohybují od nuly do šesti stupňů. Fouká silný nárazový vítr, který na některých místech dosahoval až 72 kilometrů v hodině. Hasiči zatím zasahovali u čtyř popadaných stromů. "Spadlý strom zablokoval ulici u nádraží v Jablonci, další na Liberecku spadl do elektrického vedení," řekl operační důstojník hasičů. Další dva stromy odklízeli hasiči na Českolipsku.