Zhruba 3500 návštěvníků zavítalo od pátku do neděle na výstavu bižuterie, skla i dobrého piva do jabloneckého Eurocentra. Třídenní akcí chtěli pořadatelé navázat na vyhlášené mezinárodní výstavy skla a bižuterie, které se v Jablonci konaly v 60. až 80. letech.„Nejvíce lákaly výtvarné dílny, kde si lidé mohli sami vytvořit šperk, a módní přehlídky. Na každou přišlo 300 až 400 lidí," uvedla mluvčí krajského úřadu Libereckého kraje Andrea Fulková.

Spokojení byli i vystavovatelé, kterých bylo v jabloneckém centru několik desítek. „Někteří si už rezervovali místa pro příští rok," řekla Fulková.

Návštěvníci především oceňovali, že na jednom místě viděli výtvory různých firem. „Není moc příležitostí vidět je všechny najednou a porovnat, co jednotliví výrobci dovedou. Výběr byl skutečně velký," ocenila jedna z návštěvnic Jana Kroutilová.

Na přípravě výstavy se podílely vedle Libereckého kraje desítky organizací.

„Cílem je ukázat, že tradice sklářství, bižuterie či pivovarnictví v kraji stále žijí a ve spojení s dalšími aktivitami mohou být i vhodným nástrojem zážitkové turistiky," uvedla náměstkyně hejtmana Lidie Vajnerová (SOS).

„Na výstavu v Eurocentru naváže Glass art festival, putování sklářské výroby po celé České republice," dodala Vajnerová.