V penzionu v Novoveské ulici se už tradičně sešli senioři na Kloboukové slavnosti. Společně si posedět přišli nejen obyvatelé domu, ale také ostatní senioři. Klobouková slavnost je tradice, kterou obyvatelé penzionů vítají léto.

A to se jim letos bohatě odvděčilo, protože se rtuť teploměru vyšplhala až přes třicet stupňů. „Počasí nám letos více než přálo a různobarevné klobouky na hlavách přítomných se skutečně hodily," řekla Markéta Jeníčková z Centra sociálních služeb, které celou akci zorganizovalo spolu s kanceláří primátora. Ten se také se svojí manželkou Renatou posezení zúčastnil a při grilování přidal ruku k dílu.

I letos se totiž grilovaly klobásy a pilo pivo. Ze stolů rychle mizely také doma napečené buchty a koláče. Stejně jako v předchozích letech, došlo i tentokrát, navzdory horkému počasí, na tanec. Veselou náladu umocnila kapela Ferlesband z Frýdlantu.

„Se seniory se setkávám pravidelně, vyslechnu si jejich radosti i stesky, ve kterých se jim snažím pomoci," řekl primátor. Ten si postřehy přítomných poctivě zapisoval. A senioři se ho také na mnohé dotazovali.