Právě dnes v 10 hodin dopoledne vJablonci startuje předprodej vstupenek na další sezonu přímých přenosů z Metropolitní opery v New Yorku, která se rozjede zkraje podzimu a během několika měsíců nabídne desítku světově proslulých titulů těch nejslavnějších autorů.

Jak už jsme  před nedávnem informovali, jablonecká veřejnost si na operní přímé přenosy v HD kvalitě zvykla a mnohá představení bývají vyprodaná i navzdory vysoké ceně, za kterou by jinak divák mohl jít do kina hned třikrát. Dobrou zprávou je, že cena vstupenky na operu zůstane stejná jako loni, tedy 330 korun. Abonenti budou mít každé představení i nadále o padesátikorunu levnější. Předprodej jim navíc začal už před deseti dny.

Drahé vstupné sice leckoho může odradit, ale o tom, že by byl sál kina při opeře liduprázdný, rozhodně nemůže být řeč.
„Operní přenosy už jsou v Jablonci dobře zaběhnuté a vždycky si najdou dost diváků, takže jsou úspěšné i komerčně.

„Nemůžu říct, že bych chodila pravidelně. Byla jsem naposledy před dvěma lety na Don Giovannim, ale zážitek to byl báječný – obrazově i zvukově bez chyby. Je podle mě fajn, že si lidé představení, které by jinak neviděli, mohou užít alespoň takhle zprostředkovaně," řekla nám před nedávnem Pavlína Kotrlová z Jablonce.

Jak jednotlivé vstupenky, tak abonmá na všech deset přenosů příští sezony je možné zakoupit v pracovních dnech v době od 8 do 20 hodin na recepci jabloneckého Eurocentra a nebo v době promítání v pokladně kina Radnice, kde si diváci přímé přenosy budou moct užít.