Závodníci měli za sebou 21 kilometrů závodu Intersport Jizerské 25. Cíl byl už na dohled, když na trať upadl jeden ze závodníků. Za ním jedoucí Magda Čepková neváhala ani chvíli a místo pokračování v závodě rychle přijela k ležícímu na pomoc.

"Měl zapadlý jazyk, nemohla jsem nahmatat puls a tak jsme společně ještě se dvěma dívkami rychle zareagovaly a začaly ho oživovat," popsala první dojmy Magda Čepková.

Obrovské štěstí bylo především v tom, že Čepková je doktorka. "Pracuji v Londýně, věděla jsem co dělat. Jsem ráda, že to pomohlo." Právě odborná pomoc od Čepkové přímo na trati zřejmě závodníkovi zachránila život.

"Přikryly jsme ho, zavolaly pomoc a počkaly na vrtulník. Určitě budu pána kontaktovat. Chci zjistit, jak se mu povede," dodala závěrem skromná hrdinka, která nestála o velkou publicitu.

Pořadatelé Jizerské 50 ČSOB Pojišťovny se rozhodli na základě tohoto významného a obdivuhodného činu odměnit Magdu Čepkovou cenou fair play. "Ta byla udělena v rámci vyhlašování výsledků nedělního závodu na padesátikilometrové trati," poznamenal mluvčí Jizerské 50 Tomáš Leixner.