V pátek 15. srpna se od 18.30 hodin už po dvaadvacáté v Parkhotelu sejdou neortodoxní příznivci alternativních hudebních žánrů. Čeká je šest skupin, které sice nepatří mezi mainstream z běžných rádií, ale to jim nic neubírá na autentičnosti a syrovosti.

Přehled účinkujících:

Budoár staré dámy - dravé spodní proudy

Sourozenci Marta (kytara, zpěv) a Štěpán (bicí) spolu začali hrát někdy v roce 1998 a od původního punku pro vysokoškoláky se dostali až k současným sofistikovaným aranžím, aniž by ztratili na syrovosti. Spolu s mnoha členy postupně vydali čtyři alba, naposledy Láva na podzim 2012.

Kieslowski - alternativní folk

Duo Kieslowski (David K. Pomahač (DKP) a Marie Kieslowski) má za sebou alba Tiché lásky (2011) a Na nože (2012). Krátká píseň o lásce se vám zabodne do srdce.

Resistanzen2 - divoká jízda

Nadupaní šílenci z německého Duisburgu rozbalí svou energickou show s bicími, kytarami a akordeonem. Ideální pro nácvik základních tanečních figur.

Děti kapitána Morgana - autsajdr pop

Loňské album „S rozkoší vylizuji omáčku" svým temným, waitsovským nádechem překvapilo a ukázalo, jak vyzrálá kapela se u nás pohybuje. Naslouchejte, popíjejte, dupejte a řvěte.

Ovčie Kiahne - agropunkrock

Na závěr něco trochu ostřejšího od chlapců z Kacanov v Českém ráji ovlivněnými tamní přírodou až k deviaci. Přijďte znovu prodělat plané neštovice.

+ Esthetics - rozjezd v podání místních

Program Eurionu čtete zítra