Do nápoje se metanol dostane buď špatnými postupy při destilaci, nebo záměrným přidáním do etanolu," vysvětlil Balatka.Style Bohemia, jako největší destilerie na Jablonecku, používá tři stupně eliminace výskytu metylalkoholu. „Vznik metanolu eliminujeme již při kvašení, kde používáme ušlechtilé kultury. Dále důsledně oddělujeme složky vzniklé pálením. A za třetí, vzorek každé výrobní šarže necháváme zkontrolovat na složky v akreditované laboratoři," přiblížil Balatka. „Jsme i pod drobnohledem Státní zemědělské a potravinářská inspekce," doplnil.

Útlumu obchodu společnosti Style Bohemia se neobává. „Neprodukujeme alkohol nižší cenové skupiny. Některé obchody v akci prodávají alkohol vlastně jen za DPH a tady jde kvalita dolů. kdo chce kvalitní alkohol, zaplatí si více," dodal Balatka.