Dopravu z Liberce na Jablonec nad Nisou ochromila nehoda kamionu v serpentinách ulice Lučanské. Kamion zde sjel do příkopu, přičemž kola návěsu se zvedla do vzduchu.

"Provoz byl před polednem na místě zcela uzavřen od kruhového objezdu Kunratická až do ulice Belgická, projíždět mohou pouze vozidla složek IZS," přiblížila Zdenka Štrauchová, mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje.  Hasiči na místo povolali speciální jeřáb a budou pomáhat s vyproštěním několikatunového kolosu. Na místě zasahují profesionální hasiči z Jablonec nad Nisou, Liberce a pomáhá dobrovolná jednotka z Jabloneckých Pasek. U nehody nebyl nikdo zraněn.

Hasiči byli potřební i u nehody v části obce Lindava, kde narazila Škoda Felicia do zděného plotu rodinného domu. K nehodě tří aut pak vyráželi českolipští hasiči do Dobranova. Vyprošťovat museli profesionálové ze Semil ve spolupráci s dobrovolnou jednotkou z Lomnice nad Popelkou ženu z vozu po nárazu do stromu v obci Košov. Na místo byl přivolán i vrtulník Letecké záchranné služby.

Do dnešního poledne zasahovali hasiči u sedmi dopravních nehod, jednou u technické pomoci a jednou u hořící dodávky ve Sloupu v Čechách.