Můžeme být spokojeni. Přivítali jsme 54 tisíc návštěvníků. Zpočátku to vypadalo, že lidí k nám dorazí víc až o patnáct procent, třítýdenní srpnová tropická vedra ale udělala své. Koupalištím jsme jen těžko mohli konkurovat," shrnul správce areálu.

Hit otevřel Krajčo

Největším hitem letos byla replika hradu Trosky, kterou slavnostně na konci června otevřel zpěvák Richard Krajčo. V průběhu sezony se zde uskutečnilo několik doprovodných akcí, kromě tradičního a hojně navštíveného koncertu kapely Kryštof zde proběhly Slavnosti slámy, koncert Xindla X, dřevosochařská dílna, vystoupení Marka Ztraceného, skupiny Waldovy Matušky a další.

„Podívat se na repliku hradu Trosky přijížděli lidé opravdu zdaleka, docela se rozkřiklo, že tady něco podobného stojí. O prázdninách jsme pro děti připravovali i interaktivní hry. Mohly tak dobývat Trosky, zkusily si život v keltské vesničce, provázeli jsme je malým geoparkem. Ty starší mohly vyzkoušet lanové centrum, které je jedním z největších v republice," doplnil Pavel Faltus.

Pro příští sezonu mají ve Šťastné zemi poměrně hodně plánů. Zásadně by se mělo zlepšit občerstvení, chystá se výstavba samoobslužné jídelny, rozšířeny budou ubytovací kapacity.

Za rok větší zoo?

Pokladny a vstup do areálu by se měly přesunout do horní části. Přesunuta by měla být také část herních prvků, v plánu je výstavba dětské kaskádovité lanovky. „Chtěli bychom také rozšířit venkovskou zoo, areál si zaslouží také nové stálé pódium. Pravděpodobně se všechno nestihne do příští sezony, vize pro další období tady ale je," uvedl Pavel Faltus.

I v příštím roce se v areálu budou konat tradiční akce, jako jsou koncert Richarda Krajča s Kryštofem, fanouškům opět přijede zahrát i Xindl X, uskuteční se Slavnosti slámy a další oblíbené aktivity. Základem samozřejmě ale i nadále zůstane vlastní areál s prolézačkami a skluzavkami z akátového dřeva a také nabídka orientovaná na rodiny s dětmi.

„Na závěr sezony se sluší poděkovat spoustě lidí, kteří dělali všechno proto, aby se u nás návštěvníci cítili dobře – od brigádníků přes animátory po pokladní. Poděkovat bych chtěl také firmám a jednotlivcům, kteří nás podpořili," uzavřel správce areálu Pavel Faltus.

Autor: Pavel Charousek