Využívá k tomu inovativní technologii zasněžování, která dokáže produkovat technický sníh bez ohledu na okolní teploty, se již osvědčila v mnoha světových resortech nebo při pořádání závodů Světového poháru. „Výrobu technického sněhu lze spustit prakticky nezávisle na vnějších podmínkách. Právě díky snow factory máme nyní jistotu dostatku sněhu na brzké zahájení sezóny,“ řekl ředitel střediska Jakub Hanuš s tím, že jedno zařízení je schopné za jediný den při optimálních podmínkách vyrobit až 100 metrů krychlových technického sněhu.

Na Ještědu se lyžaři mohou letos těšit na zbrusu nové večerní lyžování, které si užijí na vloni postavené sjezdovce Nová Skalka. S výrobou technického sněhu se bude pod Ještědem pokračovat nadále až do zahájení lyžařské sezóny, které je plánováno na 11. prosince.

Liberecký kalendář 2022.
Fotografovi chyběl ryze liberecký kalendář. Rozhodl se vytvořit vlastní

Celková investice do projektu Nová Skalka se pohybuje ve výši 130 milionů korun. Společnost TMR, která má lyžařský areál Ještěd v dlouhodobém pronájmu, i touto investicí potvrzuje seriózní zájem o jeho rozvoj a další zkvalitňování služeb pro návštěvníky. „Kromě vybudování sjezdovky Nová Skalka se před minulou zimní sezónou rozšiřovaly i sjezdovky Slalomák, Liberecká a Beranova cesta. Projekt zahrnuje i vybudování kompletně nového zasněžování pro Novou Skalku, které by provozovatel chtěl zrealizovat v příštím roce,“ dodal Hanuš.