Svátek svatého Valentýna je sice více méně importovaný do Čech před nedávnem, ale především u mladší generace získává na oblibě. O to více nás v redakci Jabloneckého deníku potěšilo, že v naší soutěži jsme mezi dvanácti páry měli zastoupené jak studenty, tak partnery či čerstvé novomanžele, ale i manžele, kteří vychovali už pár dětí. A tak pestré byly dokonce i stupně vítězů.

„Jsme rádi, pokud si lidé s námi mohou i hrát. Ať jsou to soutěže o vstupenky či o jiné zajímavé ceny. Připravujeme i kupony zdarma, které smění třeba v cukrárně za zmrzlinu," míní Jana Matěásková, inzertní poradkyně Jabloneckého deníku. Díky našim partnerům si první tři ocenění odnášeli stříbrný medailon na řetízku od České Mincovny, jak jinak než s tématikou sv. Valentýna. Jana Harasimovičová z květinářství Gracia pro vítězku připravila jarní optimistickou kytici a poukázku. Vítězové se mohou těšit na slavnostní večeři. „Uděláme vše pro to, aby večer strávený u nás byl pro ně příjemný a nezapomenutelný," odtajnil Michal Bernat z restaurace Brusírna v Pěnčíně.

Manžele Michalíkovi do soutěže přihlásila jejich dcera Barbora. Mimo to mají ještě Matěje a Aničku. Potkali se v rekreačním zařízení ŽBS ve Hvožďanech. On přijel na dovolenou a ona pracovala v kuchyni na brigádě. Láska na první pohled. „Bylo to z minuty na minutu," shodli se manželé, kteří jsou spolu už dvacet tři let. Že jsou v soutěži se dozvěděli, až když byli v galerii, dcera je překvapila.