Začátek roku se v Jablonci nad Nisou již tradičně neobejde bez prestižní módní přehlídky Made in Jablonec. Koná se zítra, ve čtvrtek 15. ledna od 17 a od 20 hodin se v jabloneckém Eurocentru. Každý nový ročník je pro všechny zúčastněné výzvou být lepší než vloni. A ani tento, v pořadí již šestý, nezůstane pozadu.

„Jablonecká módní show se postupně vyrovnává velkým prezentacím nejlepších českých návrhářů," míní statutární náměstkyně hejtmana Hana Maierová, která se přehlídky osobně zúčastní.

Přehlídka „Made in Jablonec 2015" má podtitul „Zdobíme svět". Každá firma tak bude předvádět tři kreativní modely ve stylu jednoho z vybraných světových módních center Moskva New York Paříž. Představí se 58 modelů, které vytvořily designéři 3 škol, 14 oděvních a 16 bižuterních firem.

„Návrhářské týmy každoročně vytváří úchvatné modely. Ty budou po slavnostní premiéře prezentovány na různých prezentačních akcích v České republice a zahraničí," zdůrazňuje předseda pořádajícího Svazu výrobců skla a bižuterie Pavel Kopáček. Jako první ale tradičně fascinující a rozmanité oděvní kreace sladěné s originální bižuterií či šperkem uvidí první Jablonečané.

Svaz výrobců skla a bižuterie systémově usiluje o podporu dlouhodobé tradice jablonecké bižuterie, která na tom není zdaleka tak špatně, jak se někdy může zdát. Kromě módních přehlídek se již podařilo uspořádat úspěšnou srpnovou výstavu Křehká krása, otevřela se také inovované nákupní centrum českého skla a jablonecké bižuterie Palace Plus.

„Jako každý rok i tentokrát chceme návštěvníkům zpestřit módní přehlídku, nicméně na odhalení připraveného překvapení pod názvem „Top Secret" od známého designéra Petra Kaloudy, si musí diváci počkat až do zahájení premiéry," dodal s úsměvem Pavel Kopáček.