Jubileum se má oslavit s plnou parádou. U příležitosti výročí 10. let zahájení provozu bobové dráhy Harrachov představili u dráhy další atrakce. Do Harrachova přenesli kousek slávy z amerického HOLLYWOODU.

Majitelé vytrvale přemýšlejí, jak ještě více zpříjemnit pobyt návštěvníkům v okolí bobové dráhy Harrachov. Před několika lety proto zprovoznili bezplatný lanový park pro děti do deseti let. Potom instalovali poblíž říčky Kamenice dřevěný vantrok z kmenů s posuvnými stavidly a mlynářským kolem na konci, kde se již třetí rok nadšeně máchají nejmenší návštěvníci bobové dráhy.

Loni zde slavnostně představili „První český botovník". Je jím strom, na nějž může každý návštěvník pověsit  ošlapané botky a za to obdrží bezplatnou jízdu na bobovce. Má evokovat příslušnost k cestování, zážitkům i recesi. Za rok od instalace na něm visí již několik set botek českých i zahraničních cestovatelů.

Osm let je v provozu oblíbený lanový „MonkeyPark", který je zavěšen pod korunami zdejších smrků. Čtrnáct překážek je zakončeno atraktivním, sto sedmnáct metrů dlouhým lanovým skluzem.

Na našich horách 
je také krásně

Najdete tu krásné, tři metry hluboké horské jezírko v poslední zatáčce bobové dráhy, květiny, lavičky nebo odpočinkové zóny. Pečlivě udržovaným prostředím odpovídají všem návštěvníkům na případné otázky, proč by to u nás doma na horách nemohlo vypadat třeba jako ve Švýcarsku. Tedy alespoň někde.

Letos se ke všem těmto aktivitám přidala atrakce další. Je jí nápis HARRACHOV, který je věrnou kopií 14 metrů vysokého a 110 metrů dlouhého slavného nápisu HOLLYWOOD v Los Angeles v USA.

„Je přesně jednou šestinou tohoto nápisu," poznamenal Vít Moudrý, předseda představenstva společnosti První bobová. Naprosto shodný je s nápisem HOLLYWOOD jak v Harrachově použitý typ 2,33 m vysokých písmen, tak úhly jednotlivých písmen v nápisu.

Od první chvíle se nápis stal ohromnou atrakcí, před kterou se fotografují. HOLLYWOOD není jenom v Los Angeles.