Pro stavební materiál, potřeby pro kutily, nářadí či okrasné květiny a dřeviny jezdí lidé z Jablonce do marketů v Liberci ve velkém. V dohledné době budou moci zamířit jen o několik ulic dále.

Mezi nezaměstnanými to zahučelo, když se na zdejším úřadu práce objevily nabídky na obsazení klíčových postů, zejména vedoucích úseků, namátkou vedoucího zahrady či vedoucího prodeje, marketu OBI. Ten by měl v Jablonci v dohledné době vyrůst v Želivského ulici.

„Nevíte někdo, kdy se má market otevírat? Všimla jsem si, že hledají už nějaké zaměstnance, ráda bych se ucházela o místo prodavačky,“ napsala Jabloneckému deníku paní Věra.

Společnost OBI zájem o výstavbu marketu potvrdila, zároveň se ale vyhýbá informacím o přesném datu fungování marketu. „Jde o vnitřní politiku firmy,“ sdělil David Frodl z agentury zastupující společnost OBI.

Již nyní je ale jisté, že nový market by měl nabídnout práci přibližně šedesáti lidem, jak potvrdila tisková mluvčí Ivana Šedivá.

Zájem o vybudování marketu v Jablonci poprvé vyplul na světlo světa na konci září roku 2008, kdy společnost představila svůj záměr na Krajském úřadu Libereckého kraje. Ostatně, od té doby se o plánovaném marketu v Jablonci mezi lidmi vypráví.

Dnes je výstavba marketu OBI v Jablonci již v podstatě jistou záležitostí. Potvrzují to i další slova mluvčí společnosti Ivany Šedivé.

„Strategii OBI je být co nejblíže svým zákazníkům. Proto přicházíme i do Jablonce nad Nisou, abychom usnadnili kutilům a zahrádkářům ve městě a okolí realizaci jejich plánů. Máme zkušenost, že zákazníci jsou rádi, pokud nemusí pro nákup každého šroubku, materiálu pro stavbu či zahradu či chybějícího nářadí vážit cestu dále od svého bydlištěm,“ vysvětlila mluvčí společnosti OBI.