Je to už několik měsíců, co zrušili podélné parkování na Krkonošské ulici v Tanvaldě. Ovšem ani za tu dobu se to lidé neodnaučili. Nyní město i Policie ČR přechází od slov k činům.

„Městská policie se snažila většinou toto parkování řešit domluvou. Samozřejmě záleželo případ od případu," upřesnil předchozí postup města starosta Vladimír Vyhnálek. Opakované parkování se zde nevyplácelo ani v předchozí době.

Nyní ovšem nastanou krušnější časy všem řidičům, kteří zde budou nechávat svá auta. „Řidiče budeme za porušení předpisů pokutovat," sdělil stanovisko vedoucí tanvaldského oddělení Policie Jan Hlubuček.

Stejný postup bude praktikovat i Městská policie, která několikrát za den město prochází a monitoruje situaci. Parkování v této ulici rozdělovalo samotné občany Tanvaldu. Nemalý vliv na její neprodloužení a praktické zrušení podélného parkování měly i stížnosti majitelů objektů na protější straně silnice. Za všechny nakonec rozhodl Krajský úřad, který neprodloužil zkušební dobu dopravní úpravy a to z důvodu zachování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

„Vzhledem k tomu, že se jedná o silnici I. třídy a mezinárodní silnici E 65 (Malmö Chania), není přípustné, aby byl jízdní pruh užší než udávají předpisy (3,25 m), pokud to dovoluje dopravně technický stav pozemní komunikace," uvedl Petr Černý, vedoucí oddělení pozemních komunikací na Krajském úřadu.