Projekt bude vycházet z nového kompaktního disku zpěvačky s názvem Vánoce s Ivetou a jablonecký dětský pěvecký soubor doplní program čtyřmi novým skladbami.

Scéna na diváky dýchne vánoční a pohádkovou atmosférou, pro kterou také sbormistr Pavel Žur vybral písně. Novinky se Vrabčáci v těchto dnech pilně učí.

„Málokterý dětský sbor dostane příležitost prezentovat se o Vánocích na televizní obrazovce . O to víc mě těší, že to bude na Štědrý den. I samotná přítomnost zpěvačky bude pro Vrabčáky určitě zajímavá," uvedl Žur.

Ve vystoupení dá prostor také nejlepšímu sólovému zpěvákovi souboru Ondřeji Kodlovi.

„Během třídenního soustředění se musejí všichni naučit nové texty. Věřím, že to zvládnou," dodal sbormistr, který se už souboru věnuje dvacet dva let.

„Na natáčení se budeme připravovat v Bedřichově. Odtud v pátek odjedeme přímo do barrandovských ateliérů. Děti budou mít náročný program. Na Štědrý den se ale mohou diváci těšit na pohádkové Vrabčáky s pohádkovou Ivetou Bartošovou," dodal Pavel Žur.

Další vánoční akcí souboru je Adventní koncert, na který se mohou příznivci těšit 17. prosince.

Prezentují se v něm všichni členové souboru. Vánoční koncert bude zajímavý nejen skladbami v podání souboru, ale také zajímavými hosty. Představí se vynikající swingový zpěvák Jan Smigmator se svojí kapelou.

Druhým překvapením bude jeden z nejlepších evropských trumpetistů. Ale to je zatím tajemství.

Autor: Dagmar Březinová