Primátorovo pozvání k přátelskému posezení přijalo celkem sedm duchovních a jedna řádová sestra, která přijela z Horního Maxova. Setkání symbolicky završilo Týden modliteb, který v Jablonci proběhl od 19. do 23. ledna.

V úvodu primátor Petr Beitl poděkoval zástupcům z církví, že v Jablonci zajišťují dnes často opomíjenou stránku lidského života, a to je ta duchovní. „Vážím si vaší neúnavné práce a času, který věnujete lidem kolem sebe, a věřím, že ta spolupráce s městem, která nyní funguje, bude pokračovat i v dalších letech," vyslovil své přání primátor. Spolu s ním se setkání účastnili také Pavel Svoboda a Lukáš Pleticha.

Témata hovorů byla různorodá. Nejvíce času věnovali debatě ohledně akcí a svátků, které se pojí s kulturním a společenským životem ve městě, a to zejména: Noc kostelů, Týden modliteb, Dušičky, Jablonecké kostely otevřeny, Vánoce a Velikonoce. Všichni přítomní projevili zájem se opět podílet na kulturním životě v Jablonci a zpřístupňovat své prostory i široké veřejnosti.

Poslední novoroční setkání čeká primátora a náměstky 18. února. Hosty na jablonecké radnici budou jablonečtí podnikatelé.