O krádeži věcí ze šatny hostujícího týmu juniorů FC Baník Ostrava Jablonecký deník již informoval ve zprávě z utkání. Nyní přinášíme bližší popis případu.

Půlhodina hry stačila neznámému zloději, aby vybílil šatnu hostujícího týmu na fotbalovém hřišti v Břízkách.

Jakoby zhasnutá tabule a ticho bez hudby předurčilo, co se ve čtvrtek bude v Břízkách dít dál.

Z Jablonce do O Ostravy se mladí hráči tamního Baníku vraceli notně opařeni. Z šatny jim zmizely nejen peníze a cenné věci, ale několika i veškeré oblečení. Do Ostravy tak někteří vyrazili v teplácích na rozcvičení.

„Pachatel během deseti minut vstoupil do objektu a pravděpodobně si zevnitř otevřel okno. Tím pak dovnitř nepozorován vlezl," sdělila Dagmar Sochorová, mluvčí jablonecké policie. V objektu se pokoušel otevřít nejdříve kabinu jabloneckých, pak vykopl dveře šatny Baníku. Hráči Baumitu neměli na stadionu drahé věci. Zřejmě by je potkal stejný osud, jako kabinu hostů. „Dveře byly také vylomené, ale nic jsme tu neměli. Máme věci na hlavním stadionu na Střelnici," popsal ligový hráč Tomáš Jablonský, který nastoupil za juniorku.

Z šatny Baníku bral zloděj mobilní telefony, i-pody, peněženky s platebními kartami, oblečení. Policie škodu spočítala zatím na přibližně devadesát tisíc korun.

Kroupy a zloděj

Utkání mezi juniorskými týmy FK Baumit Jablonec a FC Baník Ostrava přerušil rozhodčí po půl hodině hry kvůli kroupám. „Věřím tomu, že jsme pachatele vyrušili, že by kluci přišli o daleko více věcí," popsal trenér Baníku Radomír Korytář.

Hráči zápas sice nedohráli, dvě a půl hodiny však strávili na výsleších. „Chápu to celé jako selhání pořadatelů. Tohle se přece v soutěži, jakou Juniorská liga je, nemělo stávat," doplnil Korytář. Sám má ale podobnou zkušenost, byť ze zahraničí.

„Během finále turnaje juniorek nám vybrali šatnu ve Francii," přiblížil.

Pokud policisté neznámého pachatele dopadnou, hrozí mu stíhání za trestné činy krádeže a neoprávněné držení platebního prostředku.

Aparatura a sud

Zloděj ale navštívil fotbalové hřiště v Břízkách i několik dní předem.

K události mohlo dojít kdykoli v době od 19. do 29. dubna.  „Neznámý pachatel vypáčil dveře dřevěného stánku a odcizil aparaturu, kovový sud od piva a pět láhví alkoholu," přiblížila Dagmar Sochorová. Spolu s rozbitými dveřmi tak na místě zanechal škodu za cirka 37 tisíc korun. Policie nevylučuje, že oba případy mohl spáchat jeden pachatel.

A co v Břízkách dál?

„Už instalujeme na okna mříže, přemýšlíme o kamerách, vše je ale o penězích. Každopádně všude máme cedulky s varováním, aby si nenechávali cennosti v šatnách. Ať to mají raději na lavičkách," sdělil předseda FK Jiskra Mšeno a člen FK Břízky Ladislav Čičmanec.