Chtěla své dluhy řešit výhrou v automatu, brala z tržby

Semilsko – Počátkem tohoto měsíce se ocitla dvacetiletá slečna ve finanční tísni, kterou se rozhodla vyřešit svérázným způsobem. Jako zaměstnankyně baru a herny na Semilsku chtěla vydělat chybějící peníze ve hře na výherních automatech. V průběhu své směny do hazardní hry investovala svoji hotovost 4 tisíce korun, ale nic nevyhrála. „Potom si z tržby opakovaně po různých částkách vypůjčila hotovost, kterou by v případě výhry vrátila zpět. Nakonec tak zpronevěřila 21 tisíc korun a nevyhrála ani korunu," popsala Ivana Baláková, mluvčí krajské policie. K tomu, co provedla, se svému zaměstnavateli přiznala. Doufala, že jí peníze někdo půjčí, ale protože peníze nesehnala, došla jejímu nadřízenému trpělivost a případ oznámil policistům. Ti jej kvalifikovali jako přečin zpronevěry.

Zloděj se pokusil ukrást květák před strážníky, dostal pokutu

Jablonec n. N. – Měl zloděj nebo jeho rodina hlad? Květák se pokoušel ukrást zloděj v pátek odpoledne v Soukenné ulici. Projíždějící jablonečtí strážníci viděli, že za ním z obchodu vyběhl prodavač a muže zastavila. Květák musel vrátit, a ještě na místě zaplatil pokutu.

Mladý opilý řidič nestačil zareagovat, boural do auta

Jablonec n. N. – Alkohol a reakce za volantem? Každý ví, že jsou pomalejší. Třicetiletý muž z Jablonce koncem února řídil osobní vozidlo značky Ford Mondeo z Jablonce na Lučany, když v křižovatce před ním jedoucí řidička Fordu Focus zastavila, aby mohla odbočit. „Na tuto dopravní situaci řidič Mondea nezareagoval a vlivem nepozornosti do Focusu zezadu naboural. Nikdo se při této nehodě naštěstí nezranil, nicméně přivolaní policisté zjistili, že šofér, který střet zavinil, je pod vlivem alkoholu. Nadýchal přes 1 promile," popsala Ivana Baláková, mluvčí krajské policie. Z uvedeného důvodu ho nyní nemine jednání před soudem, jenž rozhodne o jeho trestu.

Dva bezdomovci prý pod poklopy kanálů hledali poklad

Jablonec n. N. – V pátek v půl osmé ráno vyjížděli jablonečtí strážníci do ulice Na Výšině na základě oznámení, že se dva muži pokoušejí odcizit kanálové kryty. „Strážníci na místě zastihli dva bezdomovce, kteří prohledávali popelnice kvůli jídlu. Muži přiznali, že zvedali i kanálové mříže v domnění, že pod nimi najdou poklad. Poklad nenašli a nechyběl ani žádný kanálový kryt," popsal Luboš Raisner, ředitel Městské policie Jablonec.

V jabloneckém šenku se poprali chlapi, vyjela i záchranka

Jablonec n. N. - Dlouhá noc vyústila ve rvačku. V pátek ve dvě hodiny ráno došlo ke rvačce v Šenku U Zlatého lva. Poprali se tam tři chlapi, z nichž jeden silně krvácel na hlavě. „Strážníci mu zavolali záchranku, druhého rváče, který krvácel z nosu, ošetřili sami," popsala Markéta Hozová, mluvčí jabloneckého magistrátu. Celou záležitost převzala k dalšímu šetření policistům.