Pro turnovské policisty je to „známá firma“. „Ačkoliv vyšel po tříletém trestu odnětí svobody z věznice teprve v červenci letošního roku, už má na kontě tři nové střety se zákonem,“ poznamenala policejní mluvčí Ivana Baláková. Anabáze začala již 7. srpna. To se vloupal do zahradnictví v Turnově. Odnesl si nejen peníze v hotovosti, ale také sekyru a pět balení kávy, vše za více než 10 tisíc korun.

Adolf Klepš
Smutná zpráva: zemřel náčelník Horské služby Adolf Klepš

28. srpna se snažil v jednom z jabloneckých marketů pronést přes pokladnu bez zaplacení balení tabáku za 106 korun. Sledoval ho padesátiletý pracovník ostrahy a oznámil mu, že zavolá policisty.

Recidivista uhodil muže z ochranky pěstí do obličeje s takovou razancí, že ten upadl do krátkého bezvědomí. Kromě toho utrpěl poranění nosu a ramene, což si vyžádalo vystavení pracovní neschopnosti. Incident v obchodě ukončili až policisté, se kterými se podezřelý už nepral. Policisté mu navíc prokázali vloupání na soukromý pozemek v Turnově z 5. září, při kterém odcizil dvě sekyry, jízdní kolo, motorovou pilu, kalové čerpadlo a další věci za skoro 14 tisíc korun. Za to vše mu nyní hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. V roce 2014 ho přitom soud poslal na tři roky do věznice za zločin loupeže a přečin krádeže. „Je zřejmé, že u něj žádná sebereflexe zatím neproběhla,“ doplnila mluvčí policie Ivana Baláková.

Královka v katastru Janova nad Nisou láká k návštěvě i rodiny 
s dětmi na samoobslužnou jídelnu a hlavně na důmyslné hřiště.
Na žulu vzali dynamit. U Královky vyroste nové hotelové wellness centrum