Na ten den (21. srpna) jablonečtí strážníci jen tak nezapomenou, vždyť to byla honička jako z filmu.

V ulici U Přehrady strážníci naměřili výrazné překročení povolené rychlosti jezdci na šedé motorce Ducati.

Před strážníky začal ujíždět Palackého ulicí dolů směrem ke křižovatce s ulicí Želivského. Strážníci ho pronásledovala až na křižovatku, kde jezdec při prudkém odbočování nezvládl rychlost a přepadl přes řídítka. „Zvedl se ale a začal před strážníky utíkat. Ti ho však vzápětí dohonili a nasadili mu pouta, aby zabránili jeho dalšímu pokusu o útěk," přiblížila Markéta Hozová, mluvčí jabloneckého magistrátu.

Na místo přivolali záchranku a také policisty z dopravního inspektorátu. Na dotaz, proč prchal před hlídkou, téměř třicetiletý muž odpověděl, že měl strach, protože nemá řidičský průkaz.

Ale nejen to. Jak policisté záhy zjistili, že motocykl nemá platnou technickou kontrolu a na registrační značce je vylepena nálepka s údajem 07/2010. Dále motocyklista hlídce nepředložil ani doklad o povinném ručení. Navíc policisté zjistili, že tento muž má od roku 2012 až do roku 2018 Okresním soudem v Liberci vysloven zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny. „Podezřelému tak za spáchání výše uvedeného trestného činu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky," doplnila Dagmar Sochorová, mluvčí jablonecké policie.