Louis Vuiton nebo Gucci? Repliky oblečení těchto světových značek skončily  v liberecké spalovně. „Plameny pohltily nejen 203 párů obuvi, 83 kusů dětských stavebnic, 59 kusů opasků a kabelek, ale 
i 101 kusů triček, spodního prádla a dalších textilních výrobků různých světových značek. Šlo například o značky Burberry, Louis Vuiton, Gucci, D&G a jiné,“ řekl tiskový mluvčí Celní správy, Jiří Nejedlý.

V liberecké spalovně skončilo i téměř pět tisíc kusů cigaret bez platných kolků.

Všechno zboží celníci zadrželi  v posledních letech při kontrolách zaměřených na dodržování zákona o spotřební dani a na ochranu spotřebitele. Českolipští celníci během uplynulého týdne zlikvidovali i 133 lahví alkoholických nápojů, jako třeba Metaxa nebo Becherovka.  Obsah všech flašek celníci vylili do čističky odpadních vod. Tyto pochutiny se do oběhu již nedostanou. Na všech lahvích chyběla povinná kontrolní páska na víčku.

Pily skončily 
v kovošrotu

V síti celníků skončilo i několik motorových pil. Napodobeniny benzínových řetězových pil celníci zadrželi poté, co na podivné podomní prodavače upozornili obyvatelé Sosnové na Českolipsku.

Rumunská posádka vozidla se u místních snažila rozprodat tyto repliky. Na jejich prodeji příliš nevydělali. Jejich zboží skončilo tento týden pod koly drtícího stroje v kovošrotu. Užitek už nikomu nepřinesou.