Poprvé na sebe upozornil, když při odbočování neudržel auto na silnici a vyjel na chodník, který přejel a naboural do plotu. Ačkoliv ho poškodil, pokračoval ve své zběsilé jízdě dál. V křižovatce s ulicemi Trávnice a A. Horákové opětovně vyjel na chodník a zezadu srazil třiašedesátiletého muže. Nechybělo málo a mohl přejet i ženu, která šla vedle. „Řidič zastavil, vystoupil z auta a aniž by poskytl jakoukoli pomoc, vynadal sraženému muži, že si za své zranění může sám," přiblížila Ivana Baláková, mluvčí semilské policie.

Potom muž z místa odjel. Ještě ujel několik desítek metrů a dostal se do protisměru, kde se bočně střetl s protijedoucím Fordem. I od této nehody ujel. Své vozidlo pak odstavil na ulici a pokračoval pěšky.

Vypátrat se ho podařilo strážníkům, kteří získali od náhodné svědkyně jeho popis. Zadrželi ho v baru v Turnově asi 30 minut po prvním karambolu. Ačkoliv z něj byl silně cítit alkohol, tvrdil, že si dal první skleničku až po jízdě. Přivolaní policisté mu v dechu naměřili 2,57 promile alkoholu a na jejich výzvu se podrobil i lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Policisté ve věci již zahájili úkony trestního řízení. Není vyloučeno, že ještě může být rozšířeno o ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. Třiašedesátiletého chodce transportovali do nemocnice. Hmotnou škodu policisté odhadli na 55 tisíc korun.