Útočník z Lomnice nad Popelkou skončil ve vazbě poté, co v centru Semil surově napadl šest lidí. Vybral si je zcela náhodně a dvě z jeho obětí byly dokonce děti. K incidentům došlo v průběhu několika minut.

V Tyršově ulici nejprve bez zjevného důvodu jedenačtyřicetiletý muž udeřil pěstí do obličeje seniora. V Nádražní ulici záhy uhodil surově do obličeje 42letou ženu a jedenáctiletého chlapce. Agresor ještě přitvrdil a vzápětí srazil do silnice pětiletého chlapce a napadl úderem pěstí dvě kolemjdoucí ženy středního věku. Těm zlomil nos a vyrazil několik zubů. Manžel jedné z těchto žen ho potom zadržel a předal policistům, kteří právě projížděli kolem.

Svatomartinská husa
Kdo zavedl husí hody? A jak to je se svatomartinským vínem?

Zadržený muž na policejní služebně nesouvisle blábolil a choval se podivně, nechali ho policisté vyšetřit lékařem. „Ten na něm žádný akutní stav vyžadující hospitalizaci v léčebném psychiatrickém zařízení neshledal. Nicméně policisté si byli vědomi jeho nebezpečnosti, a proto podali státnímu zástupci podnět k jeho vzetí do vyšetřovací vazby,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Policisté měli obavu, aby na svobodě v napadání lidí nepokračoval. „Státní zástupce podnět akceptoval a důvodnost těchto obav potvrdil svým rozhodnutím i soudce Okresního soudu v Semilech, který ho poslal do vazby,“ doplnila Baláková.

Ve škole nabízejí tyto obory: Malba a dekor Hutní tvarování skla - Ryté a reliéfní sklo - Design šperku, bižuterie a módních doplňků - Broušení a tavená plastika - Design technickodekorativního skla a skleněných figurek.
Talentovky se blíží. Sklanda čeká nápor nadaných dětí

Podle ní se jedná o stejného muže, který v minulosti opakovaně blokoval dopravu v Lomnici nad Popelkou tím, že stál uprostřed silnice a nechal se vozidly objíždět. „Ve všech těchto případech volali policisté vždy na místo záchranku, aby posoudila jeho duševní stav. Lékaři u muže z Lomnicka důvody k hospitalizaci nikdy neshledali, a to ani poté, co minulý týden v Tanvaldu slovně zaútočil na průvodčí ve vlaku,“ uzavřela policejní mluvčí.